Multifunkcijski uređaji (MFP)

Konica Minolta ostvarila cilj!

02.10.2023 09:07:09
električna energija iz obnovljivih izvora

U jednom od svojih proizvodnih pogona dobiva 100% svoje električne energije iz obnovljivih izvora

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je objavila da je postigla cilj nabave 100% električne energije iz obnovljivih izvora na jednom od svojih proizvodnih mjesta za MFP uređaje (multifunkcijski uređaji) u Maleziji (Konica Minolta Business Technologies (Malaysia) Sdn. Bhd. (BMMY)) u saveznoj državi Melaka. Sva proizvodna mjesta za MFP uređaje unutar Konica Minolta Grupe u Kini i Maleziji sada koriste 100% energije iz obnovljivih izvora.

BMMY proizvodi MFP uređaje za Konica Minoltu. Njihov proizvodni sustav se temelji na konceptu "production DX" (digitalno povezana proizvodnja), koji integrira sposobnosti proizvodne linije poboljšane s različitim aktivnostima digitalnih tehnologija uključujući ICT, automatizaciju i data science.

BMMY je u ožujku 2023. godine instalirao [1] solarni sustav za proizvodnju električne energije koji pokriva površinu od 17.059 m2 i ima sposobnost generiranja 3,4 MW električne energije, omogućujući tvrtki da priskrbi oko 20% [2] svojih potreba za električnom energijom iz solarnih izvora. U kombinaciji s električnom energijom [3], koja se dobiva iz obnovljivih izvora iz prethodno uvedenih projekata, tvrtka sada nabavlja 100% [4] svoje električne energije iz obnovljivih izvora.

Što se tiče proizvodnih mjesta mulitfunkcijskih uređaje u Kini, Konica Minolta Business Technologies (DONGGUAN) Co., Ltd. i Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. postigle su cilj nabave 100% električne energije iz obnovljivih izvora 2019. odnosno 2020. godine.

Konica Minolta - koraci prema ostvarivanju “Net Zero” emisije štetnih plinova

Konica Minolta već od 2009. godine provodi aktivnosti kako bi postigla "Net Zero" cilj. Konica Minolta je tada formirala "Eco Vision 2050", dugoročnu strategiju prema kojoj bi do 2050. godini smanjila svoje emisije štetnih plinova za oko 80% u odnosu na razinu od 2005 godine. Od siječnja 2019. godine, Konica Minolta se pridružila inicijativi RE100, globalnoj inicijativi koja okuplja tvrtke posvećene cilju nabave 100% obnovljive energije za svoje operacije. Tvrtka postupno prelazi na nabavu električne energije iz obnovljivih izvora ne samo za proizvodnju MFP uređaja, već i za tvornice za punjenje tonera u Francuskoj i SAD-u te brojne prodajne tvrtke u Europi.

U 2023. godini, Konica Minolta je revidirala svoj cilj smanjenja emisija CO2 u životnom ciklusu svojih proizvoda s 80% na 100% do 2050. godine i postavila novi cilj: “net zero by 2050.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo