Digitalni tisak etiketa

Konica Minolta pomiče granice lansiranjem AccurioLabel 400 uređaja (Video)

01.02.2023 09:10:38
konica minolta accuriolabel 400

Bavite li se tiskom etiketa? Jeste li i vi među 48% proizvođača koji planiraju nova ulaganja u digitalnu opremu za tisak etiketa u sljedeće dvije godine? Pogledate novi AccurioLabel 400 vrhunsko rješenje za tisak etiketa.

Konica Minolta Accuriolabel 400 na putu je prema prvoj instalaciji početkom 2023. godine prema izvještajima o promjenama na tržištu u kojima 48% tiskara planira ulaganja u nove uređaje za digitalni tisak etiketa u roku od dvije godine. Ciljajući na proizvođače etiketa sa srednjim do visokim količinama, AccurioLabel 400 pružit će pristupačan vrhunski digitalni ispis.

S AccurioLabel 400, tržišni lider Konica Minolta ima za cilj steći još veći udio u brzorastućem sektoru, za koji se procjenjuje da ima više od 3000 proizvođača etikete u sektoru srednje i velikih količine. Kao što je predsjednik FINAT-a Philippe Voet jasno naveo u FINAT-ovom posljednjem izvješću i analizi europskog tržišta: "Etikete su neizostavan čimbenik u kritičnoj infrastrukturi".

"Jedan od pet (21%) ispitanih konvertera je reklo da razmišljaju o kupnji uređaja za digitalni tisak 2022. godine, dok je više od trećine (37%) ispitanika navelo da će kupiti uređaj za digitalni tisak 2023. godine", navodi se u istom izvješću FINAT RADAR. "Proizvođači etiketa/tiskari izvještavaju da je njihovo digitalno poslovanje značajno poraslo zbog pandemije i stalne potrebe za narudžbama u žurbi".

Istraživanja FINAT RADAR-a također potvrđuju da je 2022. "izuzetno jaka godina za kupnju kapitalne opreme", što također potvrđuje stav Konice Minolte da posvuda stvaramo prilike za proizvođače i tiskare da preispitaju svoje opcije usred rastućih cijena energije i sirovina te sve većeg nedostatka kvalificirane radne snage.

Podaci istraživanja analitičara IDC pokazuju da se očekuje da će zapadnoeuropsko tržište digitalnih uređaja za proizvodnju etiketa i ambalaže rasti po ukupnoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 13,1% u petogodišnjem razdoblju do 2025². IDC navodi²: "AccurioLabel 400 pomiče granice automatizacije, brzine, fleksibilnosti i mogućnosti boja, omogućujući Konica Minolti daljnji prodor na L&P tržište (Label and Packaging market). Uvođenje bijele boje ne može se precijeniti – proizvođači etiketa srednje i velike količine pozdravit će poslovanje mogućnosti koje donosi taj dodatak boja." U izvješću se dodaje da novi tisak "također naglašava predanost Konica Minolte inovacijama i pokretanju rasta na L&P tržištu".

Važne inovacije u novom tiskarskom stroju AccurioLabel 400 uključuju mogućnost proširenja aplikacija s bijelim tonerom, poboljšanu produktivnost s ultra velikim brzinama ispisa do 39,9 metara u minuti te daljnje smanjenje operativnih troškova zbog još duljeg vijeka trajanja dijelova i poboljšane kvalitete ispisa. Dostupan je u konfiguracijama od 4 i 5 boja.

"Povratne informacije od početnog internog testiranja i prvih javnih izložbi Accuriolabel 400 bile su izuzetno pozitivne", rekao je Carsten Bamberg, Business Development Manager, Professional Printing Group, Konica Minolta Europe „Nova generacija uređaja, donosi još jednu razinu mogućnosti kako bi se omogućila transformacija ispisa na proizvodnim tržištima srednjeg i velikog volumena za proizvođače etiketa prema naprijed. Na temelju razgovora s proizvođačima etiketa i vlastitom analizom tržišta, također prepoznajemo da su tijek rada, softver i automatizacija procesa i rješenja u Cloudu ključni pokretači za povećanje razine automatizacije i učinkovitosti kao dio pogona prema pametnoj tvornici".

Dodao je: "Uzbuđeni smo zbog mogućnosti koje će AccurioLabel 400 donijeti - mogućnosti za kupce se mogu prepoznati posvuda pogotovo oni koji žele iskoristiti mogućnosti ispisa. Ovo digitalno rješenje će također biti zanimljiva opcija za kupce AccurioLabel 230 koji već razvijaju i nadrastaju svoju postojeću proizvodnju etiketa i ambalaže".

Važne prednosti Konica Minolta Accuriolabel 400 uključuju:

  • Povećana upotrebljivost i automatizacija zahvaljujući sustavu Intelligent Quality Care i modulu IQ-520 koji omogućuje kontrolu stabilnosti boja i registraciju boja u stvarnom vremenu, kao i automatsku kalibraciju, podešavanje gustoće i kreiranje profila.
  • Rezolucija ispisa od 1200 dpi (ekvivalentno 3600 dpi) do 2400 dpi, osim toga, Konica Minolta AccurioLabel 400 tiskarski stroj također ispisuje na papir širine do 330 mm ili 250 mm.
  • Jednostavna uporaba za operatere koristeći višestruke zaslone osjetljive na dodir u tri različita područja tiska za etikete eliminirajući potrebu za opsežnom obukom korisnika.

Za više informacija posjetite stranicu: AccurioLabel 400 - digitalno rješenje za tisak etiketa | KONICA MINOLTA

¹ FINAT Radar 17, 2022 Summer Edition/1st semester 2022: “Analysis: The European Narrow Web Market”

² DC Market Note, Konica Minolta Unveils AccurioLabel 400, doc # EUR149276522, June 2022

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Štampa i izdavaštvo