Shopping vikend + wellness sa Almy travel-om

23.02.2015 10:32:57
Shopping vikend + wellness sa Almy travel-om

Zašto je Pečuh pobijedio u borbi za europski grad kulture jasno je već nakon pola sata šetnje ovim lijepim gradom...

Pečuh u Mađarskoj odlična vikend destinacija

Zašto je Pečuh pobijedio u borbi za europski grad kulture 2010. godine jasno je već nakon pola sata šetnje ovim lijepim gradom. Izdvojen u brdovitom predjelu, nikada više nakon turske okupacije nije imao stratešku vrijednost, pa je često bio zauzet bez borbe.

Za historičare i arheologe Pečuh predstavlja pravi raj budući da najstariji nalazi naseljenosti potječu još iz neolitskog razdoblja. Huni, Istočni Goti, Avari, Langobardi, Avari smjenjivali su se u Srednjem vijeku da bi na kraju postao dijelom Karolinske države.

Harkanj - "Raj za reumatičare"

Grad Harkanj koji je danas sve popularniji sa svojim termalnim kupalištem je prije 180 godina krenuo putem ljekovitog turizma. Tokom isušivanja nekadašnjih močvara, radnici su prvi osjetili blagi učinak ljekovite harkanjske vode.

Grad Harkanj i termalno kupalište je od onda zaslužno dobilo i nadimak "Raj za reumatičare". Bogata historijska prošlost je dokaz za činjenicu kako je harkanjska voda, među ostalim sulfatskim vodama posebna u svojoj ljekovitoj snazi.

Harkanjska voda je pogodna za reumatološke, dermatološke, ginekološke probleme te za tegobe organa za pokretanje. Tu Vas očekuje kupalište sa čistim zrakom, pogodnom klimom, mirnim okruženjem te vam nudi svoju jedinstvenu ljkekovitu vodu za odmor, rekreaciju i liječenje. Osim navedenih, Vaš odmor će ostati zapamćen po gastronomskim i vinskim užicima ovog kraja i okolnih mjesta.

1 dan.13.03.2015

Polazak sa dogovorenog mjesta u večernjim satima, vožnja kroz Bosnu, Hrvatsku.

2 dan.14.03.2015

Dolazak u jutarnjim satima. Odlazak u shopping Arkad jedan od najvećih shoping centara u Mađarskoj. Slobodno vrijeme za shopping i obilazak Pecha. Vožnja prema Harkanju. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3 dan.15.03.2015

Doručak, odjava iz hotela i vožnja do Osijeka.Posjeta shopping centru Portanova. Slobodno vrijeme za kupovinu.Polazak u popodnevnim satima.Dolazak na odredište u Večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA - 85 KM

Aranžman uključuje:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima(tv,klima,caffe).
  • Smještaj u hotelu u Harkanju na bazi noćenja sa doručkom 1/2 i 1/3 sobe.
  • Pratilac putovanja i kompletna organizacija.
  • Korištenje bazena i tretmana u okviru hotela.

Aranžman ne uključuje:

  • Pzo-osigranje 4 KM
  • Doplatu za superior sobu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana