Ljetovanje u Albaniji sa turističkom agencijom Almy Travel

05.06.2015 16:32:00
Ljetovanje u Albaniji sa turističkom agencijom Almy Travel

Drač je uz Valonu i Sarandu najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Udaljen je 425 km od Sarajeva i 33 kilometra zapadno od Tirane s kojom je povezan modernim auto-putem.

Turistička agencija Almy Travel vodi Vas i ove godine na ljetovanje u Albaniju (Drač). Drač je uz Valonu i Sarandu najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Udaljen je 425 km od Sarajeva i 33 kilometra zapadno od Tirane s kojom je povezan modernim auto-putem.

Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 114.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Ispod starog grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometra sa mikroskopski sitnim pijeskom.

Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima... Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najtajanstvenijih turističkih destinacija u Evropi koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici...

Hotel Leonardo 405 KM

LOKACIJA: Hotel Leonardo smješten je neposredno uz vlastitu privatnu plažu, gdje su gostima besplatno dostupni suncobrani i ležaljke. Objekt se nalazi na 9 km od centra Drača. Lokalno autobusno stajalište udaljeno je 20 metara. Drač je poznat po svom amfiteatru, koji se nalazi 10 km od hotela Leonardo. Glavni grad Tirana nalazi se na 35 km.

SADRŽAJ: U okviru objekta na raspolaganju su besplatni bežični pristup internetu, besplatni parking, restoran, fitness centar i klimatizirane smještajne jedinice.

SMJEŠTAJ: Sve sobe imaju sef i TV ravnog ekrana s kablovskim programima. Svaka smještajna jedinica ima vlastito kupatilo s tušem ili kadom.ovskim programima.

USLUGA: polupansion; doručak – švedski sto, večera – po meniju.

Star Hotel AS 509 KM

LOKACIJA: Hotel se nalazi u zalivu Drača poznatom kao Durres Beach na samoj plaži.

SADRŽAJ: U sklopu hotela se nalaze bar i restoran sa mediteranskom kuhinjom, lift, parking, privatna plaža, besplatni suncobran i ležaljke, novi otvoreni bazen, zabavni park za djecu, servis za pranje veša. Besplatni WiFi internet dostupan je u cijelom hotelu. Osoblje govori bosanski jezik.

SMJEŠTAJ: Sve sobe su imaju balkon, opremljene su lijepim namještajem i kvalitetnim ležajevima. Sve sobe imaju kupatilo, klimu, minibar, fen za sušenje kose, kablovsku TV i 24 h room servis.

Termini:

20.06 - 27.06.2015. godine; 20.07 – 27.07.2015. godine; 15.08 – 22.08.2015. godine

ZA OBA TERMINA U HOTELU AS NADOPLATA ZA SOBU SA POGLEDOM NA MORE 50 KM

PODIJELI:
TAGOVI: drač albanija almy travel

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana