Merlinova priča o iskupljenju u pjesmama "Krive karte" i "Kako da ti kažem"

06.04.2022 08:30:44
dino merlin bh telecom samsung krive karte kako da ti kažem

Krive karte i Kako da ti kažem nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi. Projekat je realizovan u partnerstvu s BH Telecomom i Samsungom.

„Krive karte” i “Kako da ti kažem” nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.

Projekat je realizovan u partnerstvu s BH Telecomom i Samsungom.

Legendarni kantautor Dino Merlin u novoj pjesmi iskupio se osobi do koje mu je stalo, a snimio je dvije različite verzije – jedna je balada “Krive karte”, a druga plesna “Kako da ti kažem”. Bh. čarobnjak uvijek izazove euforiju kod svojih fanova objavom novog materijala. Jer, kao što kaže i sama muzička zvijezda, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.

U novim pjesmama Dino je ogolio dušu.

"Jednom sam pogriješio prema osobi do koje mi je mnogo stalo pa su ovi stihovi moje autobiografsko iskupljenje. Srušio sam jedan most preko kojeg svakog dana prolazim. Neko se rodi samozatajan, mirne naravi, a ja sam malo eksplozivan. Nisam birao taj put, već je on birao mene. Kako sam srušio taj most pojavila se jedna provalija i bio sam potpuno razoren, kao kad padne neka duga teška putujuća tuga koja vas nikada ne napušta. Onda sam zastao i poželio da zamolim tu osobu da mi oprosti. Život nam podijeli krive karte, mi se ne pitamo za to, ali možemo stati i razmisliti, pronaći alternativu tome. Pokušavam objasniti onom drugom koliko mi znači i koliki put treba čovjek, muškarac proći da bi se tako jednostavna riječ poput „oprosti“ izgovorila. Zato sam i napisao dvije verzije pjesme koje putuju različitim putevima do iste destinacije”, istakao je Merlin te dodao kako je pjesma „Kako da ti kažem“ zamišljena da otvara, dok „Krive karte“ zatvara koncept".

Aranžman za “Krive karte” potpisuje Marko Louis, mix i mastering Dinin dugogodišnji saradnik Mahir Sarihodžić, dok je aranžman za “Kako da ti kažem” radio Baby Dooks. Scenarij i režiju za video “Krive karte” je radio bh. režiser Edvin Kalić, direktor fotografije je Igor Lazić, dok je kostimografiju radio bh. dizajner Marko Feher.

Merlinu je ovo četvrti singl s novog nadolazećeg 12. studijskog albuma. A dotad će, tradicionalno, obarati rekorde slušanosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme