"Dita" ugostila stručnjake Libijske vlade

07.12.2007. 09:10 / Izvor: Fena
'Dita' ugostila stručnjake Libijske vlade

U pratnji čelnika Vlade Tuzlanskog kantona, delegacija eksperata Vlade Libije jučer (06.12.2007.) je posjetila Industriju deterdženata "Dita" radi boljeg upoznavanja načina proizvodnje i rada te kompanije.

Kako se ističe u saopćenju "Dite", posjeta libijske delegacije predstavlja nastavak već dobro uspostavljene saradnje, uvažavajući činjenicu da "Dita" već izvozi značajne količine za libijsko tržište i da već tradicionalno svoje proizvode uspješno predstavlja na međunarodnom sajmu u glavnom gradu Libije, Tripoliju.

"Svaki kontakt s inozemnim poslovnim okruženjem uvijek je dobro došao, stoga, mi na iste odgovaramo s pozitivnom energijom i otvorenom varijantom saradnje. Posjeta gospode iz Libije i zvaničnika Vlade svakako je značajan doprinos ostvarivanju i razvijanju prosperiteta bh. privrede, te se nadamo da će iz ovoga proizaći jedna kvalitetna i efektna saradnja" istaknuo je Adnan Džidić, direktor "Dite".

U sklopu posjete Tuzlanskom kantonu, libijska delegacija obišla je i Fabriku soli "Solana", Fabriku sode "Lukavac", te Fabriku obuće "Aida".

Delegacija eksperata iz Libije doputovala je u Bosnu i Hercegovinu na poziv premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nedžada Brankovića.

Cilj delegacije koju predvodi Abdulhakim M.El. Misurati, te u kojoj su još Moftah A. Abdulah, Adem A. Bahami i Ibrahim A. Mabrouk jeste razmatranje oblika i prioriteta ekonomske i trgovinske saradnje između BiH i Libije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti