"Meridian" iz Banja Luke postao član međunarodne grupacije WFN

01.12.2014. 15:00 / Izvor: eKapija.ba
'Meridian' iz Banja Luke postao član međunarodne grupacije WFN

WFN je međunarodna grupacija koja u svom sastavu ima preko 270 nezavisnih špeditera sa djelovanjem u 125 zemalja i kao takva jedna je od najrasprostranjenijih i najvećih mreža u sektoru špedicije, transporta i logistike.

Meridian a.d. Banja Luka je 28.11.2014.godine i zvanično  dobio obavještenje od Kelly Bunyan,  WFF generalnog direktora, da je zadovoljio striktne uslove i kriterijume  The World Freight Network  (WFN) organizacije sa sjedištem u Londonu i time postala jedina članica ove grupacije iz BiH, potvrdili su za eKapija.ba u kompaniji Meredian a.d. Banja Luka.

WFN je međunarodna grupacija koja u svom sastavu ima preko 270 nezavisnih špeditera sa djelovanjem u 125 zemalja i kao takva jedna je od najrasprostranjenijih i najvećih mreža u sektoru špedicije, transporta i logistike uopšte u svijetu.

“Članovi prolaze striktne kriterijeme za ulazak u grupaciju i moraju da budu stabilni, finansijski jaki i lideri u svojoj branši te da tehničko-tehnološki mogu da zadovolje sve zahtjeve i upite koji preko mreže dolaze iz cijelog svijeta”, kazali su nam u kompaniji Meridian, ističući kako se jednom godišnje održavaju susreti svih članova grupacije gdje oko 150 delegata bude prisutno iz cijelog svijeta.

Naredni susret je predviđen 19.-21. aprila 2015.godine u Pekingu, NR Kina a pozivnica je uručena i generalnom direktoru Meridian a.d.  Banja Luka, Anđelku Šobotu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti