Vijesti

"Širbegović Group" u poslovnu zonu ulaže 70 mil KM – Jučer položen kamen temeljac

23.10.2007. 11:28 / Izvor: Dnevni Avaz


Federalni premijer Nedžad Branković, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, vlasnik "Širbegović Group" – e Faruk Širbegović i načelnik Gračanice Nusret Helić, jučer su ( 22.10.2007.) uz magistralni put Tuzla – Doboj položili kamen temeljac za poslovnu zonu građevinske kompanije "Širbegović".

Ukupna investicija novog poslovnog projekta u Gračanici iznosi skoro 70 miliona KM, a gradit će se u dvije faze na pedesetak hektara. Širbegović se nada da će ovim potezom privući poslovne ljude ne samo iz BiH i okruženja, nego i iz cijele Evrope.

Gračanica je model kako bi trebalo raditi i u drugim sredinama. Ovaj primjer dobrog spoja privatnog i javnog sektora treba donijeti više posla i zadržati mlade u BiH, kazao je Branković.

Općina je oslobodila kompaniju Širbegović rente i pomogla pri gradnji infrastrukture, a Federalna i Vlada TK priskočile su u pomoć pri toplifikaciji, projektu vrijednom 15 miliona KM.

foto: Širbegović Group

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti