Vlada HBŽ-a će aplicirati na projekt "Balkanski zdravstveni elektronski karton"

19.10.2011. 07:46 / Izvor: eKapija.ba
Vlada HBŽ-a će aplicirati na projekt 'Balkanski zdravstveni elektronski karton'

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Darko Horvat održao je jučer u Livnu sastanak s predstavnicima tvrtke "Medinf" iz Mostara, koji su predstavili projekt "Balkanski zdravstveni elektronski karton".

Spomenutim projektom će aplicirati na drugi poziv IPA "Adriatic Cross-border Cooperation Programme 2007–2013", stoji u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Voditelj ovog projekta je talijanska regija Abruzzo, a partneri projekta su Bosna i Hercegovina i Albanija. Za partnere iz Bosne i Hercegovine su izabrane tri županije i to Hercegovačko-neretvanska, Zapadnohercegovačka i Hercegbosanska, a partneri sa albanske strane su Ministarstvo zdravstva i Katolički medicinski fakultet, navodi se u priopćenju.

Kako se navodi u priopćenju Vlade HBŽ-a, cilj projekta je prije svega umrežavanje zdravstvenog sustava, analiza podataka o pacijentu u realnom vremenu te poboljšanje standarda i socijalne skrbi.

Ministar Horvat je kazao kako je dobro što će se Hercegbosanska županija uključiti u projekt zdravstvenog elektronskog kartona jer će se tim projektom unaprijediti cjelokupna zdravstvena politika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti