Nakon Vlakova, avionsko snimanje Blažuja, Osjeka, Hrasnice i Butmira

02.09.2022. 11:57 / Izvor: Akta.ba
ugovor

Općina Ilidža je prva općina u Federaciji koja je pokrenula obnovu premjera na cijeloj teritoriji Ilidže, a čiji su benefiti nemjerljivi za građane kao i za ukupan privredni razvoj.

Nakon što je u završnoj fazi obnova premjera za katastarsku općinu Vlakovo čiji će novouspostavljeni podaci biti u službenoj upotrebi već početkom naredne godine, Općina Ilidža nastavlja  projekta obnove premjera na Ilidži.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, Željko Obradović i predstavnik konzorcija GEOBIRO d.o.o. Konjic i GEODET d.o.o. Sarajevo, direktor Enesom Jahićem, te načelnik Općine Nermin Muzur potpisali su sporazum za nastavak obnove premjera za katastarske općine Blažuj, Osjek, Hrasnica i Butmir.

"Uskoro krećemo sa avionskim snimanjem Blažuja i Osjeka, dok ćemo naredne godine izvršiti i avionsko snimanje Hrasnice i Butmira", najavio je Muzur.

Općina Ilidža je prva općina u Federaciji koja je pokrenula obnovu premjera na cijeloj teritoriji Ilidže, a čiji su benefiti nemjerljivi za građane kao i za ukupan privredni razvoj.

"Čvrsto stojimo na putu uspostavljanja stvarnog i zakonitog stanja u zvaničnim evidencijama o nekretninama čime ćemo, ne samo, uspostaviti red u ovom važnom segmentu društva, već i dobiti stvarnu sliku kapaciteta i potencijala naše lokalne zajednice. Posebno se zahvaljujemo Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove Federacije BiH, koji su pružili neophodnu podršku kako bi ovaj historijski projekat došao u ovu već poodmaklu fazu realizacije", poručio je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti