Drugi pokušaj

Ponovo raspisan tender za izgradnju Osnovne škole na Stupu

31.05.2024. 15:41 / Izvor: Akta.ba
skola

Općina Ilidža ponovo je raspisala aukciju za izvođenje radova na izgradnji Osnovne škole na Stupu, javlja Akta.ba.

Općina Ilidža ponovo je raspisala aukciju za izvođenje radova na izgradnji Osnovne škole na Stupu, javlja Akta.ba.

Procijenjena vrijednost sada iznosi 18.803.418 KM bez PDV-a, odnosno 21.999.999 KM sa PDV-om.

"Predmet nabavke nije podijeljen na lotove, iz razloga neodvojive cjeline postupka javne nabavke svih radova", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjećamo, prva aukcija za izvođenje radova na izgradnji Osnovne škole na Stupu je objavljena u februaru ove godine, ali je ista poništena zbog brojnih nepravilnosti i izmjena.

"Nakon objavljenog predmetnog postupka i tenderske dokumentacije na Portalu javnih nabavki, veći broj potencijalnih ponuđača je postavio pitanja u vezi predmjera radova iz priloga tenderske dokumentacije. Na osnovu postavljenih pitanja i zahtjeva za pojašnjenjem u vezi predmjera radova iz tenderske dokumentacije, ugovorni organ je izvršio osam izmjena tenderske dokumentacije. Određene izmjene imale su za posljedicu brisanje određenog broja stavki iz predmjera radova kao i preformulaciju opisa većeg broja stavki", navedeno je tada u obrazloženju.

Ugovorni organ tj. Općina Ilidža je na osnovu navedenog utvrdila da bi nastavak postupka sa ovoliko učinjenih i objavljenih izmjena tenderske dokumentacije kao i naknadno utvrđenih nedostataka u predmjeru radova zbog propusta projektanta moglo dovesti do otežanog pripremanja ponuda s obzirom na veliki broj nejasnoća, što bi moglo dovesti do nepravilnosti, odnosno neprihvatljivosti ponuda kao i samog predmetnog postupka te ostvarivanje same svrhe postupka javne nabavke.

Procijenjena vrijednost iznosila je tada 17.094.017 KM bez PDV-a, odnosno 19.999.999 KM sa PDV-om.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije