Na šestom Festivalu domaćih proizvoda više od 80 izlagača

26.08.2023. 08:39 / Izvor: SRNA
festival domaćih proizvoda

Na šestom Festivalu domaćih proizvoda koji je otvoren sinoć u Banjaluci predstavilo se više od 80 izlagača iz cijele Republike Srpske

Na šestom Festivalu domaćih proizvoda koji je otvoren sinoć u Banjaluci predstavilo se više od 80 izlagača iz cijele Republike Srpske, odziv građana premašio je očekivanja, a poruka je da treba kupovati domaće - jer je najbolje.

Izlagači su predstavili meso, organske proizvode, lokalne pivare, vina, sireve, te kozmetičke preparate.

Predsjednik Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske, koje je organizator festivala, Borislav Mandić rekao je novinarima da je ovo udruženje osnovano prije šest godina kada je pokrenulo projekat "Kupuj domaće, ulaži u Srpsku".

On je istakao da je festival danas prepoznatljiv i tradicionalan, te da je ponosan na izlagače, partnere i sam projekat.

"Treba svi da radimo, da budemo lokalne i ekonomske patriote, da kupujemo domaće proizvode, jer je domaće najbolje. Zahvalio bih pokroviteljima predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović", istakao je Mandić.

Prema njegovim riječima, proizvođačima mnogo znači festival na kojem mogu da promovišu svoje proizvode.

"Svaka promocija puno znači i svi zajedno trebamo probati danas proizvode i da sutra te iste proizvode kupimo u marketima i pokažemo da smo lokalne i ekonomske patriote", poručio je Mandić.

Festival domaćih proizvoda koji organizuje Udruženje mladih ekonomista Republike Srpske, otvoren je večeras u Banjaluci u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH i ministra prosvjete i kulture RS Željke Stojičić, u multifunkcionalnom teniskom objektu u Parku Mladen Stojanović.

Festivalu su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić.

Na festivalu će biti predstavljeni jedinstveni domaći proizvodi od voća i povrća, alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i druge delicije, naveli su iz Udruženja mladih ekonomista. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti