Sastanak u VTKBiH: Klas priprema nove brendove

10.12.2011. 10:38 / Izvor: Fena
Sastanak u VTKBiH: Klas priprema nove brendove

Predstavnici Vanjskotrgovinske more BiH (VTKBiH), kompanije Klas dd i Sindikata PPDIVUT BiH razgovarali su jučer u Sarajevu o krizi koja je pogodila privredu BiH, a posebno mlinsko-pekarsku industriju.

Direktor Klasa dd Haris Kuskunović je informirao o razvojnim programima ove vodeće prehrambene kompanije u BiH. Ti programi sadržavaju prioritetno osposobljavanje sopstvenih kadrova za nove brendove Klasa, uz angažovanje i odgovarajućih stručnjaka izvana gdje postoje jaki brendovi u mlinsko - pekarskoj djelatnosti.

Kuskunović je naglasio da je za postizanje razvojnih ciljeva i mobilizaciju svih zaposlenika neophodna i snažnija saradnja sa Sindikatom kao socijalnim partnerom, bez čijeg uvažavanja neće biti moguća ni potpuna razvojna strategija.

Predsjednik VTK Bruno Bojić je izrazio spremnost ove komore za bezrezervnu podršku Klasu u realizaciji razvojnih projekata kroz konkretnu pomoć uvezivanja s privredom u BiH i pronalaženja novih tržišta za nabavku sirovina i plasman proizvoda.

Za Vanjskotrgovinsku komoru BiH Klas je izuzetno značajna članica i jedna je od kompanija od koje se očekuju i krupni koraci u razvoju kako prerađivačkih kapaciteta, tako i u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Predsjednik Sindikata PPDIVUT Mehmed Avdagić izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti uprave Klasa i Vanjskotrgovinske komore na saradnju s tim sindikatom koji je i dosad podržavao programe koji zapošljavaju nove radnike i koji su otvoreni za afirmaciju prava zaposlenika, saopćeno je iz Sindikata PPDIVUT.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti