Sector Security nagrađuje zaštitara koji je spriječio pljačku banke: Mladenu Gluvajiću 12 plata za hrabrost

21.06.2011. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Sector Security nagrađuje zaštitara koji je spriječio pljačku banke: Mladenu Gluvajiću 12 plata za hrabrost

Zaštitar Mladen Gluvajić, zaposlenik kompanije Sector Security, koji je 26. maja spriječio pljačku poslovnice Hypo Alpe Adria Banke u centru Banjaluke, za svoju hrabrost je nagrađen sa 12 mjesečnih plata.

Imajući u vidu da je pripadnik naše agencije reagovao munjevito stavljajući svoj život u pitanje te time dokazao profesionalnost i posvećenost poslu koji obavlja, menadžment Sector Security-a jednoglasno je odlučio da taj podvig novčano nagradi, kažu iz Sector Security-ja.

Naime, Gluvajiću je danas generalni direktor kompanije Sector Security Dragan Talić uručio novčanu nagradu.

"Nagrada od strane naše kompanije uopšte nije bila upitna. Nama je najvažnije da je sve prošlo bez posljedica. Mladen je vrlo odgovoran zaštitar i zaposlenici banke u kojoj radi za njega uvijek imaju samo riječi hvale", rekao je generalni direktor kompanije Sector Security Dragan Talić i naglasio da će i ubuduće radnici koji se iskažu u sličnim situacijama, biti adekvatno novčano nagrađeni.

"Nisam mnogo razmišljao šta da uradim kada je pljačkaš nasrnuo na mene pištoljem. Znao sam da odmah moram da mu se suprotstavim i spriječim njegovu namjeru. U trenutku napada plašio sam se da razbojnik ne zapuca u nekog od zaposlenika banke ili mene, i srećan sam što sam uspio da ga savladam i što niko nije stradao", prisjetio se Mladen Gluvajić.

Podsjećamo, munjevitom reakcijom i odličnom procjenom situacije Gluvajić je savladao i razoružao razbojnika i potom ga na licu mjesta zadržao do dolaska interventnog tima Sector Security-a i pripadnika CJB Banjaluka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti