NAKON ŽALBE

Odabrana firma za rekonstrukciju tvrđave Kastel u vrijednosti od 800 hiljada KM

06.10.2023. 15:22 / Izvor: Akta.ba
kastel

Od građevinskih radova u planu je demontaža postojećih betonskih temelja stubova(po potrebi) i odvoz viška materijala.

Firma "ABC SOLUTIONS" d.o.o iz Banja Luke odabrana je kao najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju tvrđave Kaste, u vrijednosti od 798.917,83 KM sa PDV-om, saznaje Akta.ba.

Od građevinskih radova u planu je demontaža postojećih betonskih temelja stubova(po potrebi) i odvoz viška materijala. Također, od izvođača se očekuju zemljani montažni radovi, ali demontažni. U okviru njih, planirana je demontaža postojećih stubova sa svjetiljkama i odvoz na skladište naručioca. 

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, planira se nabavka i ugradnja 13 komada samostojećih ormara za javnu rasvjetu od izolacionog materijala kompletno ožičenog.

Također, planirana je i nova rasvjeta i to nabavka i montaža 41 svjetiljke za rasvjetu pješačkih staza. U tenderskoj dokumentaciji su jasno navedene karakteristike istih.

Neophodno je bilo da odabrana firma ispunjava određene uslove poput licence za izvođenje instalacija jake struje i elektroenergetskih postrojenja izdatu od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Podsjećamo, odlukom gradonačelnika kao najpovoljniji ponuđač prvobitno je bila izabrana grupa ponuđača "Sector Security" d.o.o. Banja Luka, međutim protiv ove odluke žalbu je podnio ponuđač "ABC SOLUTIONS" d.o.o. Banja Luka i ponuđač "NEXEN" d.o.o. Banja Luka i odluka je proglašena neprihvatljivom jer izabrani ponuđač nije ispunio traženi uslov tehničke i profesionalne sposobnosti. 

Sada će firma "ABC SOLUTIONS" dobiti prlliku da učestvuje u obnavljanju i rekonstrukciji tvrđave, te omogućiti da i nakon obnove ona zadrži svoj autentičan izgled.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije