Infrastrukturni projekti Novog Sarajeva: Gradnja južne longitudinale

30.12.2011. 09:15 / Izvor: Oslobođenje
Infrastrukturni projekti Novog Sarajeva: Gradnja južne longitudinale

Najvažniji projekat u 2011, a koji će se nastaviti i u 2012. godini u Općini Novo Sarajevo jeste izgradnja sportske dvorane na Grbavici. Bitni projekti su i sanacija Međunarodnog centra za djecu i omladinu, rekonstrukcija nekadašnjeg pionirskog centra "Boško Buha".

- U ovoj godini, ipak bih izdvojio projekat koji je po stepenu humanosti i uspješnosti jedan od najbitnijih u našoj općini, a to je otvaranje Centra za zdravo starenje, istakao je na jučerašnjem novogodišnjem pressu načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, te dodao kako je u planu za 2012. obnova Kolodvorske i pasarele MZ Dolac - Drinska ulica.

Na osnovu projektne dokumentacije koju je uradila Općina, najavljen je početak realizacije južne longitudinale od pekare AS, s jedne, i Grbavice, s druge strane. Planirana je izgradnja moderne brze gradske saobraćajnice.

- Prema najavama ministra saobraćaja Harisa Lulića, početak radova trebao bi biti na proljeće. Planirana je i realizacija pasarela, odnosno podzemnih prolaza na ovoj raskrsnici, gdje se ukršta pet saobraćajnica u potpuno nepravilnoj formi. Pješački saobraćaj će u potpunosti biti ispod kružnog toka. Pješački saobraćaj će biti regulisan tako da se na svih pet krakova na jedno mjesto može ući, a na drugo izaći, objasnio je Koldžo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti