Grant sredstvima EU do bolje turističke ponude u NP Una

14.02.2012. 16:02 / Izvor: eKapija.ba
Grant sredstvima EU do bolje turističke ponude u NP Una

Jedan od najambicioznih projekata u Općini Bihać "Razvoj eko-zone NP Una i obogaćivanje njegove turističke ponude" dobija nove dimenzije. Naime, nakon što je prošlog mjeseca raspisan javni poziv za postavljanje turističke signalizacije, Općina Bihać i Plod Centar raspisali su novi javni poziv za dodjelu grantova za unaprijeđenje smještajnih kapaciteta na području NP Una i u neposrednom okruženju Mjesne zajednice Kulen Vakuf i Mjesne zajednice Martin Brod.

Grantovi su namjenjeni svim pružateljima usluga turističkog smještaja sa područja NP Una i njegovog neposrednog okruženja, pojedincima i subjektima koji doprinose svojim djelovanjem razvoju lokalnog turizma i njegovoj promociji.

Potencijalni korisnici grantova mogu biti isključivo oni koji su prisustvovali na najmanje 70 posto edukacija koje su Općina Bihać i PLOD Centar organizirali u okviru provođenja projektnih aktivnosti.

Grantovi će se dodjeljivati na osnovu podnesenih poslovnih planova, a kroz nabavku opreme ili radova ovisno o identificiranim potrebama u poslovnom planu. Putem ovog javnog poziva dostupna su četiri velika granta u protuvrijednosti do 3.500 eura, te 12 malih grantova – svaki u novčanoj protuvrijednosti do 1.750 eura.

Kako je određeno javnim pozivom zahtjev za dodjelu granta mogu podnijeti fizička ili pravna lica s područja Nacionalnog parka Una i njegova neposredna okruženja koji se bave ili namjeravaju baviti pružanjem usluga smještaja turista koji su vlasnici stambenih jedinica za čije se renoviranje, opremanje ili unaprjenenje traže sredstva putem ovog poziva.

Inače, grant sredstva za ovaj projekat Općina Bihać dobila je od strane Evropske unije.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti