Srbac prihvata pomoć stručnjaka: GAP pomaže u planiranju budžeta

12.08.2011. 07:36 / Izvor: SRNA
Srbac prihvata pomoć stručnjaka: GAP pomaže u planiranju budžeta

Lokalna vlast u Srpcu prihvata sugestije predstavnika Projekta uprave odgovornosti u BiH - GAP koje se odnose na savremeno budžetsko planiranje po evropskim standardima, rekao je zamjenik načelnika opštine Srbac Dragan Tovilović.

"To podrazumjeva da se budući budžeti moraju oslanjati na donesenu Strategiju razvoja i Plan kapitalnih investicija do 2020. godine kao i donošenje trogodišnjeg, `roling` budžeta, po kome se mora voditi računa da se budžetska sredstva prvenstveno planiraju subjektima koji ostvaruju pozitivne rezultate i efekte od značaja za lokalnu zajednicu", naveo je Tovilović koji je kao opštinski koordinator danas prisustvovao sastanku Radne grupe za programsko budžetiranje.

Sastanku su prisustvovale predstavnice Projekta GAP, Anesa Dizdarević, viši stručni savjetnik za budžet i finansije u kancelariji Sarajevo i Tanja Mihajlović, koordinator za reformu javne uprave u kancelariji Banjaluka, koje su pružile stručnu pomoć iz oblasti budžetskog planiranja, naglasivši da se sličan projekt, osim u Srpcu, provodi u Trebinju, Loparama, Mrkonjić Gradu i Gradiški, kao i u pet opština Federacije BiH.

Tovilović je rekao da će do kraja oktobra biti održana još dva sastanka Radne grupe kako bi sve bilo spremno za izradu opštinskog budžeta za 2012. godinu.

Opština Srbac uspješno sarađuje sa Projektom GAP punih pet godina, a najveća pomoć stigla je 2006. godine kada je u otvaranje Centra za pružanje usluga građanima sa modernom šalter salom zajednički investirano 390.000 maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti