Bh. preduzeća i organizacije izlagali na sajmu "Gast 2011" u Splitu

09.03.2011. 08:12 / Izvor: eKapija.ba
Bh. preduzeća i organizacije izlagali na sajmu 'Gast 2011' u Splitu

U organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Zeničko- dobojskog kantona, uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta i Regionalne razvojne agencije za regiju centralna BiH – REZ iz Zenice, bh. firme i organizacije iz drvnog i sektora turizma učestvovale su na 16. međunarodnom sajmu GAST 2011 održanom u Splitu.

Pored zajedničkog izložbenog štanda bh. firmi, na sajmu GAST 2011 organiziran je Promotivni dan bh. dizajna "Tradicija za budućnost", Dan otvorenih vrata sa prezentacijom autentičnih bh. rukotvorina i B2B susreti, saopćeno je iz VTKBiH.

Republika Hrvatska je tradicionalno jedan od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera Bosne i Hercegovine. Da bi se unaprijedila vanjskotrgovinska razmjena, iz Vanjskotrgovinske komore napominju da je potrebno inzistirati na višim oblicima suradnje, kroz zajednička ulaganja, zajedničke nastupe na trećim tržištima i poslovne forume. Postoji mnogo poslovnih mogućnosti koje nisu istražene, a koje mogu biti realizirane. Raznovrsnost kvalitetne ponude specijaliziranog predstavljanja na sajmu GAST 2011 pruža priliku i mogućnost da se na jednom mjestu susretnu zainteresirani gospodarstvenici iz različitih regiona, te da u direktnom kontaktu ispitaju mogućnosti uspostavljanja međusobne suradnje.

Na sajmu GAST 2011 potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između hrvatske turističke organizacije Cromaris iz Sutivana i turističkih zajednica iz Bosne i Hercegovine, te dodijeljena priznanja bh. preduzećima i dizajnerima za osvojene nagrade na sajmu namještaja IMM održanom u Kelnu u januaru ove godine.

Sajam GAST je najznačajniji gospodarski događaju u Hrvatskoj, o čemu govori znatan broj izlagača, stručnih konferencija, natjecanja, kao i bogat gospodarski, konferencijski i stručni program. Na sajmu GAST, pored Bosne i Hercegovine, učestvovali su izlagači iz Slovenije, Makedonije, Italije, Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije, Srbije, Albanije, Poljske, Crne Gore i Hrvatske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti