Libijska delegacija posjetila "Klas"

07.12.2007. 16:11 / Izvor: eKapija.ba
Libijska delegacija posjetila 'Klas'

Delegacija eksperata libijske Vlade na čelu s Abdulhakimom Misuratijem danas (07.12.2007.) se susrela i razgovarala s delegacijom "Klasa" i grupacije MIMS. Libijska delegacija, koja je istovremeno predstavljala i Libijski državni fond za investicije, izrazila je spremnost da, u partnerstvu s grupacijom MIMS, investira u profitabilne programe u BiH.

"Želimo investirati u privredu BiH, a grupaciju MIMS smo prepoznali kao idealnog poslovnog partnera. Tokom ove posjete uvjerili smo se u izuzetno visok tehničko-tehnološki nivo i poslovnu sposobnost "Klasa" i članica grupacije MIMS" istakao je Abdulhakim Misurati.

Mujo Selimović, vlasnik grupacije MIMS, i ovu priliku iskoristio je da se zahvali libijskoj Vladi na podršci u realizaciji projekta "Jafara Co. Food Industry" u Libiji i istakao zadovoljstvo da su proizvodi "Klasa" i "Sarajevske pivare" već duže vrijeme prisutni i prihvaćeni na tržištu ove prijateljske zemlje.

"Zadovoljstvo mi je saradnju sa Libijom nastaviti i u BiH, o čemu ćemo vam uskoro dostaviti i konkretne projekte" rekao je Mujo Selimović gostima.

Klas / eKapija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti