Društveno odgovorna akcija Sarajevo PR Open: Besplatna web stranica i obuka za jednu nevladinu organizaciju

29.11.2010. 08:42 / Izvor: eKapija.ba
Društveno odgovorna akcija Sarajevo PR Open: Besplatna web stranica i obuka za jednu nevladinu organizaciju

Četvrti Sarajevo PR Open, jednodnevna edukativna konferencija u organizaciji agencije Prime Communications, je kao i prethodna tri seminara imao društveno odgovornu akciju.

U skladu sa temom "Novi mediji na stari način - Online konverzacija i Social web" agencija PRIME Communications poziva nevladine organizacije da na zid Sarajevo PR Open Facebook fan page-a napišu zbog čega žele biti aktivniji na Internetu.

Nevladinoj organizaciji sa najboljim razlogom PRIME tim će besplatno dizajnirati novu web stranicu i održati obuku o online komunikaciji, saopćeno je iz PRIME Communicationsa.

"Kao i prethodnih godina Sarajevo PR Open već tradicionalno ima i društveno odgovornu akciju. Osmišljenom akcijom za IV Sarajevo PR Open želimo pomoći malim nevladinim organizacijama koji nisu u mogućnosti da samostalno kreiraju web stranicu i nisu još aktivni na Internetu, a žele ući u dijalog sa online zajednicom i promovisati svoje aktivnosti i na ovaj način. Kreirat ćemo web stranicu i održati obuku što će biti dobar početak za jednu od nevladinih organizacija za uspješan ulazak u online sferu", istakla je Lejla Brčaninović, PR direktorica agencije PRIME Communications.

Jedini uvjet za prijavu je da NVO nije dobijala finansijsku podršku za te aktivnosti u posljednje dvije godine od domaćih ili međunarodnih donatora.

Konkurs je otvoren do kraja godine, a više informacija svi zainteresovani mogu saznati na Sarajevo PR Open Facebook fan page-u.

Tema "Novi mediji na stari način" je izazvala veliku pažnju online zajednice za vrijeme konferencije u toku koje je razmijenjeno više od 750 komentara na Twitter-u kako od učesnika tako i od zainteresovanih korisnika Twitter-a iz regije koji su preko ove društvene mreže aktivno pratili i učestvovali u diskusiji konferencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti