Neuspešan i drugi tender za "Mostogradnju"

13.01.2009. 10:49 / Izvor: Beta
Neuspešan i drugi tender za 'Mostogradnju'

Agencija za privatizaciju Srbije proglasila je neuspešnim i drugi tender za prodaju 53,3% kapitala preduzeća "Mostogradnja", jer jedini ponuđač nije ispunio uslove za učešće na tenderu.

Ponudu je, od pet kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju, dostavio samo konzorcijum firme "Pillar" iz Kragujevaca i "Zarubezhstroytechnology" iz Rusije.

Kako se navodi, tom ponuđaču je tri puta produžen rok za dostavljanje prihvatljive licitacione garancije i ostale tražene dokumentacije, koju nije dostavio ni do isteka poslednjeg roka, 31. decembra 2008. godine.

Tendersku dokumentaciju otkupile su i firme "Strabag" iz Austrije, "Grupul imobiliar trustee" iz Rumunije, "Fengrove traders limited" sa Kipra i PZP iz Niša.

Drugi tender za prodaju "Mostogradnje" objavljen je u julu prošle godine.

Prvi tender za "Mostogradnju" objavljen je u novembru 2007. godine i bio je neuspešan jer nije stigla nijedna obavezujuća ponuda, iako su tendersku dokumentaciju otkupile beogradska kompanija "Alpine" i austrijski "Strabag".

Kako se navodi na sajtu Agencije za privatizaciju, "Mostogradnja" je osnovana 1945. i jedna je od vodećih firmi u oblasti građevinarstva u Srbiji. Konstruisala je više od 2.200 mostova ukupne dužine 250 km, a ugradila je preko 250 km kanalizacione mreže i izgradila oko 300 hala.

Zapošljava 1.443 radnika. U 2007. je poslovala je s gubitkom od 8 mil EUR.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti