60 radnika Širbegović grupe otputovalo u Libiju na realizaciju projekta vrijednog 37 mil EUR

28.04.2009. 14:43 / Izvor: eKapija.ba
60 radnika Širbegović grupe otputovalo u Libiju na realizaciju projekta vrijednog 37 mil EUR

Sa tuzlanskog aerodroma 28.04.2009. godine u Libiju je otputovala grupa od 60 radnika Širbegović grupe. Radnici će zajedno sa onima koji su ranije otputovali u Libiju, biti angažovani na već započetoj realizaciji ugovorenih projekata.

Odmah po dolasku, radnici će biti uključeni u izgradnju ekskluzivnog turističkog naselja u Misurati, koje je u cjelosti isprojektovano u Projektnom birou Širbegović grupe, a koje se sastoji od 486 apartmana. Vrijednost radova na ovom projektu iznosi 37 miliona eura. Pored turističkog naselja, dio radnika će biti raspoređen na ostale projekte, kao što su fudbalski stadion u Misurati, te deset sportskih dvorana u nekoliko libijskih gradova.

Narednih mjeseci u Libiju će otputovati preostali radnici, koji će biti angažovani na izgradnji fabrike za proizvodnju betonskih konstrukcija u industrijskoj zoni, takođe u gradu Misurati. Ovo će biti prva i jedina fabrika ove namjene u Libiji, a ukupna investicija će iznositi 19,5 miliona eura, saopćeno je iz Širbegović grupe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti