Pošta u Istočnom Sarajevu dobila savremeno opremljene prostorije: Šalter na novoj adresi

24.07.2009. 09:40 / Izvor: Fokus
Pošta u Istočnom Sarajevu dobila savremeno opremljene prostorije: Šalter na novoj adresi

Pošta 71.123 Istočno Sarajevo od 23.07.2009. godine zvanično radi u novim prostorijama, ukupne korisne površine od 342 kvadratna metra, u kojima je smještena savremeno opremljena šalterska sala, odjeljenje za dostavu i isporuku pošte, te kancelarije Ministarstva unutrašnjih poslova za izdavanje ličnih dokumenata.

Presijecanjem svečane vrpce rad u novim prostorijama ozvaničili su generalni direktor "Pošta Srpske", Jasminka Krivokuća, i pomoćnik ministra za saobraćaj i veze u Vladi Republike Srpske, Vlado Prpoš.

"Dostavno područje ove pošte pokriva prostor od 74 kvadratna kilometra, na kojem živi 38.000 stanovnika. Građani Istočnog Sarajeva u svakom slučaju zaslužuju ovakav prostor, za razliku od ranijih godina kada smo funkcionisali u neadekvatnim prostorijama bivše kasarne. Ovaj objekat koštao je 848.000 maraka, a posjeduje i lift za invalidne kategorije stanovništva. "Pošte Srpske" neće se zaustaviti samo na ovom objektu. Srazmjerno povećanju broja stanovnika, širićemo svoje usluge na cijeloj teritoriji RS", rekla je Krivokuća.

Bivši upravnik ove pošte, koja je građanima Istočnog Sarajeva poznatija pod nazivom "Dejton", i aktuelni ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske, Rade Ristović, nije krio zadovoljstvo.

"Presrećan sam zbog ovog događaja. Pošta je bila u veoma lošem stanju, ali u saradnji sa generalnom direktorkom "Pošta Srpske" i Vladom RS, prepoznali smo ovaj prostor koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji, što bi trebalo da doprinese unapređenju rada, ali i ukupnog prihoda ove pošte", rekao je Ristović.

"Imamo mnogo korisnika iz FBiH i, naravno, RS, a evidentna je tendencija stalnog porasta posla i prihoda. Mislim da ćemo u novim prostorijama podići nivo kvaliteta usluga za još jednu stepenicu i da će to naši sugrađani uspjeti prepoznati", kaže upravnica pošte u Istočnom Sarajevu, Milanka Pejić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti