Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Aerodrom Sarajevo nabavlja novi sistem za otkrivanje eksploziva vrijedan 6,38 miliona KM

EDS mora biti dizajniran kao sistem velike brzine sa propusnom moći od 1800 prtljaga na sat.

20.01.2021. 09:53 / Izvor: Akta.ba

JP Međunarodni Aerodrom Sarajevo objavilo je poziv za nabavku novog sistema za otkrivanje eksploziva (EDS), EU/ECAC Standard 3.1..

Procjenjena vrijednost nabavke sistema je 6.380.000,00 KM bez PDV-a.

Prema objavljenoj nabavci oba EDS-a moraju biti dizajnirana i sposobna za automatsku detekciju i označavanje eksplozivnog materijala (alarmom) sadržanog u prtljazi ili u drugim pošiljkama u skladu sa ECAC standardom 3.1 po principu torba po torba od strane vanjske (eksterne) komande sa BHS sistema.

Sva certificiranja moraju biti postignuta na brzini pokretne trake od 0.5 m/s.

Ukupna dimenzija EDS-a treba biti ne veća od (Š x V x D): 2360 x 2320 x 5560 mm, zbog unošenja na odredišnu lokaciju kroz otvor 2500 x 4000 mm EDS treba biti modularan.

Tunel mora biti u mogućnosti da skenira odvojenu prtljagu veličina koje su specificirane od strane IATA i prihvaćene od strane zračnih operatora.

EDS mora biti dizajniran kao sistem velike brzine sa propusnom moći od 1800 prtljaga na sat.

Kao dodatna opcija novid se automatska detekcija litijumskih baterija i opasnih materia (zapaljive tečne i čvrste materije, tečnih i  komprimiranih gasova, ...).

TIP sistem mora imati najmanje 1000 slika zabranjenih predmeta zajedno za 3D i 2D. Podešavanje TIP-a mora se vršiti sa centraliziranog sistema, zaštićenog od neautorizovane upotrebe. Mogućnost nadogradnje TIP biblioteke je obavezujuća za sistem. Izvještaji o uspjehu korisnika u identificiranju TIP-a moraju biti dostupni.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 02.03.2021. godine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti