Banja Luka dobila novi most

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Banja Luka dobila novi most

15.06.2019. 09:06 / Izvor: Agencija Anadolija

Paljenjem osvjetljenja u Banja Luci, sinoć je otvoren novi most, izgrađen na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta.

Ovaj most je dug 80, širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit, odnosno naselja Kočićev Vijenac i Obilićevo.

Radovi su trajali manje od godinu dana, a na mostu se nalaze pješačka i biciklistička staza, kao i vidikovav. Nije poznata tačna cijena, ali iz Gradske uprave kažu da će biti manja od 2,7 miliona KM.

Očekuje se puštanje saobraćaja preko ovog mosta značajno umanjiti saobraćajne gužve u Banja Luci.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine u obraćanju mnogobrojnim okupljenim građanima rekao je da će nastaviti graditi u Banjaluci kako bi ovaj grad bio što prepoznatljiviji.

"Dogovorio sam se sa gradonačelnikom da se ovaj most zove Banja Luka most jer odražava ljepotu grada", rekao je Dodik.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke rekao je da je 14. juni bitan datum za ovaj most jer je 1957. godine izdata građevinska dozvola za stari most, a prošle godine potpisan je ugovor o izgradnji novog mosta.

"Banja Luka ovim mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita, ali se ne zaustavljamo sa ovim poslom, radi se proširenje ulice i pred nama je izgradnja kružne raskrsnice u blizini", izjavio je Radojičić i dodao da će uskoro biti spojen i istočni tranzit.

Otvaranju su prisustvovali mnogobrojni građani, kao i ličnosti iz javnog i plotičkog života, a most su otvorili Radojičić i Dodik. Za vrijeme svečanog otvaranja mosta na rijeci Vrbas bili je i nekoliko kajak čamaca.

Prema planovima gradske administracije u roku od pet godina u gradu na Vrbasu trebalo bi da budu izgrađena četiri mosta. Prvi je most kod Incela, koji je pušten u funkciju u decembru 2016. godine, sljedeći bi trebalo da bude završen do kraja sljedeće godine u naselju Srpske Toplice, a u planu je i izgradnja najvećeg mosta u gradu u naselju Dolac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti