Međunarodni aerodrom Sarajevo učestvuje na 22. Međunarodnom sajmu u Mostaru

10.04.2019. 16:03 / Izvor: Akta.ba
Međunarodni aerodrom Sarajevo učestvuje na 22. Međunarodnom sajmu u Mostaru

Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine će prezentirati svoje usluge, poslovne uspjehe, te planove za dalji rast na Međunarodnom sajmu u Mostaru.

Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine će prezentirati svoje usluge, poslovne uspjehe, te planove za dalji rast na Međunarodnom sajmu gospodarstava u Mostaru. Najavljeno je prisustvo više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja, zemlja partner je Kina, a sajam traje do 13. aprila.

S obzirom da na sajmu učestvuju brojni poslovni subjekti koji se bave komunikacijom i prevozom roba, posebna pažnja stavljena je na prezentiranje usluga u zračnom prometu i prevoz roba zračnim putem. Također, u toku 2018. godine, Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je preko milion putnika, dok je ukupan broj posjetilaca na godišnjem nivou znatno veći, te je naglašena i atraktivnost MAS-a za iznajmljivanje reklamnog prostora. 

Kako Sarajevo, te Bosna i Hercegovina u cjelini, u proteklom periodu postaju sve zanimljivija turistička destinacija, mnogi avioprevoznici pokazuju interesovanje za uspostavu novih linija, jačanje postojećih, te etabliranje redovnih umjesto sezonskih ponuda. S tim u vezi, Međunarodni aerodrom Sarajevo koristi prilike poput Mostarskog sajma da prezentira svoju ponudu, kapacitete i uslove poslovanja s ciljem kontinuiranog privlačenja novih aviokompanbija i pratećeg povezivanja Sarajeva sa brojnim svjetskim metropolama. 

Ove godine, tačnije 02. juna, MAS obilježava 50 godina postojanja.

"Ovaj jubilej dočekujemo s najvećim radovima u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo jer je u toku realizacija projekata dogradnje, proširenja i povećanja svih aerodromskih kapaciteta, kako u prostornom, tako i u tehnološkom smislu", saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti