Prioritet Vlade RS-a ostaje stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta

01.05.2019. 10:20 / Izvor: SRNA
Prioritet Vlade RS-a ostaje stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta

Višković je u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime Vlade RS-a, istakao da je 1. maj simbol borbe za prava radnika, socijalnu pravdu i radničku solidarnost.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je 1. maj, Međunarodni praznik rada građanima, radnicima i sindikatima u RS-u, poručivši da prioritet Vlade RS-a ostaje stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta, privlačenje investicija, te uslova za nova zapošljavanja i poboljšanje životnog standarda.

Višković je u čestitki, koju je uputio u svoje i u ime Vlade RS-a , istakao da je 1. maj simbol borbe za prava radnika, socijalnu pravdu i radničku solidarnost.

"Pozivam vas da zajedno istrajemo u borbi za ostvarivanje ovih ideala i doprinesemo stvarnju što kvalitetnijih uslova rada u našem društvu", dodao je on.

On je naveo da će Vlada uskoro predložiti novi set zakona, s ciljem rasterećenja privrede i povećanja plata.

"Kroz zakonsku regulativu definisaćemo da se poslodavcima koji povećaju platu zaposlenima, na kraju godine vrati znatan dio poreskih davanja", dodao je premijer RS-a.Podsjeća se da Vlada i ove godine nastavlja realizaciju uspješnog Programa zapošljavanja, kojim stimuliše poslodavce da otvaraju nova radna mjesta.

"S ponosom ističem i da će Vlada od ove godine redovno obezbjeđivati poslove pripravnika u institucijama Republike Srpske za najbolje studente sa dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, jer na mladim i stručnim ljudima ostaje razvoj i prosperitet Republike", navodi Višković.

Višković je napomenuo da od ove godine Vlada sprovodi i Program prekvalifikacije visokoobrazovanih nezaposlenih lica u pravcu osnovnih IT vještina, da bi ta lica bila konkurentnija na tržištu rada.

"Sve ove aktivnosti Vlada Republike Srpske osmišljava i vodi kroz dijalog i u saradnji sa socijalnim partnerima, čija nam je pomoć i savjetodavna uloga od neprocjenjivog značaja. Želja nam je da nastavimo da unapređujemo saradnju sa našim socijalnim partnerima na dobrobit svih radnika i građana u Republici Srpskoj", navodi se u čestitki.

Višković je poželio građanima RS-a da predstojeći Međunarodni praznik rada provedu u zdravlju, miru i dobrom raspoloženju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti