Potpisan ugovor o realizaciji projekta sanacije Titove pećine u Drvaru

17.06.2019. 14:14 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o realizaciji projekta sanacije Titove pećine u Drvaru

Zaštita i očuvanje Titove pećine posebno su značajni za malu i nerazvijenu povratničku općinu Drvar kao važan resurs za poticaj razvoja turizma kao najbrže rastuće privredne djelatnosti u Bosni i Hercegovini.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u Sarajevu s načelnicom Drvara Dušicom Runić potpisala ugovor o realizaciji projekta sanacije Titove pećine u ovom gradu.

"Zaštita i očuvanje ovog kompleksa od posebnog je značaja ne samo za općinu Drvar, već i za cijelu zemlju. To je izvanredan spoj prirodnog bogatstva i historijskog spomenika koji svjedoči o borbi naroda Bosne i Hercegovine protiv fašizma. Naša je obaveza, kao i obaveza budućih generacija, da čuvamo i njegujemo sjećanje i tradiciju na borbu naših očeva i djedova za odbranu civilizacijskih tekovina od pošasti fašizma", kazala je Đapo u razgovoru sa načelnicom Drvara. 

Zaštita i očuvanje Titove pećine posebno su značajni za malu i nerazvijenu povratničku općinu Drvar kao važan resurs za poticaj razvoja turizma kao najbrže rastuće privredne djelatnosti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti