U Konjicu se uspostavlja turistički info pult

18.06.2019. 12:10 / Izvor: Akta.ba
U Konjicu se uspostavlja turistički info pult

U svrhu provedbe navedenog cilja Općina Konjic je stavila na raspolaganje Agenciji poslovni prostor u blizini Konjičke kamene ćuprije.

Agencija ''PRVI KORAK'' d.o.o. u saradnji sa Općinom Konjic i Turističkom zajednicom HNK-a krenula je u realizaciju projekta "Uspostavljanje turističkog info pulta" na području općine Konjic, koji je predviđen Strategijom razvoja općine Konjic 2018.-2027., što ukazuje na opredijeljenost općine Konjic na razvoj turizma.

U svrhu provedbe navedenog cilja Općina Konjic je stavila na raspolaganje Agenciji poslovni prostor u blizini Konjičke kamene ćuprije, u kojem se planira uspostaviti turistički info centar koji će biti opremljen uz pomoć Općine Konjic i Turističke zajednice HNK.

"U cilju objedinjavanja turističke ponude i njene promocije u fazi je izrada dizajna kvalitetne web stranice, koja će sadržavati sve prirodne i turističke potencijale, smještajne i ugostiteljske kapacitete, historijske, kulturne i sportske informacije kao i pregled svih aktuelnih dešavanja i najave svih bitnih događaja na području općine Konjic. Formiranjem web stranice i uvezivanjem postojećih turističkih agencija i njihovih ponuda omogućilo bi se kreiranje višednevnih paketa koji bi turistima predočili pravu sliku turističkih potencijala općine Konjic", kažu u Agenciji, napominjući kako u cilju realizacije projekta svi ugostiteljski objekti, rafting klubovi, smještajno-ugostiteljski objekti, turističke agencije, pekare, kafići, nargila barove mogu dostaviti fotografije  i sve ostale relevantne informacije koje najbolje opisuju objekate ili usluge (adresa, telefon, web i email adresa, kategorizacija objekta, usluge, ponuda, vrsta smještaja i sl.).

Sve informacije mogu se dobiti u Agenciji PRVI KORAK ili putem maila: prvikorakkonjic@gmail.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti