Ugovor o kreditu za nabavku trolejbusa biće potpisan u septembru

27.07.2019. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Ugovor o kreditu za nabavku trolejbusa biće potpisan u septembru

Finalizirani uslovi za implementaciju nabavke novih trolejbusa.

Ministri finansija i saobraćaja KS Amel Kovačević i Adnan Šteta, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown, te predstavnici federalne i državne vlasti juče su u sjedištu EBRD-a u Sarajevu finalizirali uslove za implementaciju nabavke novih trolejbusa.

"Dobra vijest je da bi ugovor o kreditu trebao biti potpisan u septembru. Tender za nabavku trolejbusa biće zatvoren početkom septembra i realno je očekivati da ugovor o nabavci bude potpisan u oktobru. Dakle, vrlo dobro napredujemo i veoma smo zadovoljni", rekao je Brown.

 
Ministri u EBRD-u: Finalizirani uslovi nabavke novih trolejbusa

Ministri finansija i saobraćaja KS Amel Kovačević i Adnan Šteta, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown, te predstavnici federalne i državne vlasti juče su u sjedištu EBRD-a u Sarajevu finalizirali uslove za implementaciju nabavke novih trolejbusa. "Dobra vijest je da bi ugovor o kreditu trebao biti potpisan u septembru. Tender za nabavku trolejbusa biće zatvoren početkom septembra i realno je očekivati da ugovor o nabavci bude potpisan u oktobru. Dakle, vrlo dobro napredujemo i veoma smo zadovoljni", rekao je Brown.

Posted by Vlada Kantona Sarajevo on Thursday, July 25, 2019

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti