KING ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za HPE

21.08.2019. 12:59 / Izvor: Akta.ba
KING ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za HPE

Zahvaljujući novom statusu, certificirani KING ICT stručnjaci moći će isporučivati i instalacijske servise.

Temeljem kontinuiranog razvoja poslovanja i uspješnih rezultata KING ICT Sarajevo je uz status Hewlett Packard Enterprise GOLD Hybrid IT Specialist stekao i Partner Ready Services Delivery certifikat – HPE Pointnext Services.

Services Delivery certifikat omogućuje pružanje usluga servisiranja opreme u garantnom periodu u skladu sa servisom koji je korisnik kupio. Najveći nivo podrške (24x7) namijenjen je korisnicima koji žele obezbijediti kontinuirano poslovanje kroz nesmetan rad na svojim kritičnim sistemima. Također, usluga servisiranja je moguća i u vangarantnom periodu.

Zahvaljujući novom statusu, certificirani KING ICT stručnjaci moći će isporučivati i instalacijske servise. Novi status bio je logičan korak nadogradnje saradnje s Hewlett Packard Enterprise. Stečenim certifikatima KING ICT pruža kompletnu uslugu, od implementacije rješenja iz portfolija Hewlett Packard Enterprisea do održavanja i servisiranja njihove opreme.

"KING ICT je prije dvije godine stekao status Hewlett Packard Enterprise GOLD Server Specialist što je za naše korisnike značilo da za njih možemo realizirati i najsloženije projekte vezane uz implementaciju HPE serverske i storage infrastrukture, te da će na projektu raditi vrhunski certificirani ekperti. Novi certifikat Partner Ready Services Delivery sada nam omogućuje da našim korisnicima pružimo i stručnu servisnu podršku", izjavio je direktor KING ICT Sarajevo Adis Pobrić.

"Ovaj korak predstavlja unaprijeđenje dugogodišnje saradnje između Hewlett Packard Enterprise i KING ICT-a u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način KING ICT je ušao u elitni krug partnera koji pored visokog stepena znanja u vezi implementacije HPE tehnoloških rješenja, ima mogućnost da korisnicima pruža i tehničku podršku za implementiranu opremu. Status servisnog partnera je logičan korak veoma prosperitetne i zdrave saradnje svih prethodnih godina, te zajedničkih ulaganja u usvajanje novih tehnologija, u čemu je KING ICT vizionar na tržištu", izjavio je Adnan Bratanović, predstavnik HPE ureda za BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti