Potpisan ugovor: Prijedorski Cromex osvaja tržište Švicarske

08.10.2019. 14:22 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor: Prijedorski Cromex osvaja tržište Švicarske

Prijedorski “Cromex”, firma koja se bavi obradom metala i koja je već uveliko po svom proizvodnom aranžmanu, ali i predstavljanju na evropskim sajmovima, prepoznatljiva i na ino tržištu.

Prijedorski “Cromex”, firma koja se bavi obradom metala i koja je već uveliko po svom proizvodnom aranžmanu, ali i predstavljanju na evropskim sajmovima, prepoznatljiva i na ino tržištu, potpisala je ugovor sa švicarskom firmom za period do 2023. godine. Švicarska je redovno na vrhu globalnih ljestvica kvalitete života, inovativnosti ili uslova poslovanja, piše infoprijedor.ba.

Samim tim uspjeh naći se i na tom tržištu i steći povjerenje poslovno zahtjevnih Švicaraca u zemlji u kojoj iznad svega poštuju rad, tačnost ugovorenih poslova, ali i potpunu preciznost u izradi proizvoda koje traže. 

Na pitanje čime je "Cromex" zaslužio povjerenje da se nađe u jednom takvom odabranom društvu iz "Cromex-a" doo, kažu: 

"Znajući da je problem ino partnera u našoj zemlji bio pronalazak adekvatnog saradnika u BiH koji bi mogao odgovoriti visokim švicarskim standardima kao i ispoštovati definisane rokove, naš proizvodni pogon opremili smo tako da obuhvata najsavremenije tehnologije i najkvalitetnije materijale. Pored presa za savijanje metala, tri najsavremenija lasera za sječenje ploča i cijevi te robota za varenje, uložili smo dosta truda i novca u edukaciju kadra. Poštujemo zadane rokove i održavamo kvalitet usluga i proizvoda na koji smo se obavezali. "

U cijeloj priči oko novog ugovora zanimljiva je i činjenica da se u timu koji radi na obradi pozicija za švicarsko tržiste od osam članova, nalaze četiri muškarca i četiri žene.

Podsjetimo, Cromex je i proizvođač prvog električnog mopeda Torini proizvedenog u BiH, kao i prvih javnih toaleta otpornih na oštećenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti