Teleklik je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Automatikonom

25.10.2019. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Teleklik je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Automatikonom

Teleklik je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Automatikon u oblasti razvoja i implementacije Smart Home rješenja.

Teleklik je potpisao Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Automatikon u oblasti razvoja i implementacije Smart Home rješenja.

Vlasnik kompanije Automatikon Srećko Gajić je rekao da saradnja ova dva preduzeća ima veliki potencijal, jer su djelatnosti kojima se bave srodne i međusobno se prožimaju. “Automatikon se načelno bavi IoT i Smart home tehnologijama, što po svojoj prirodi zavisi prije svega od interneta, i ostalih servisa koje Teleklik pruža, a Automatikon radi na projektima koji, kada se uvrste u ponudu Teleklika, mogu u značajnoj mjeri doprinijeti povećanju eksploatacije Teleklikovih usluga, kako u vidu dovođenja novih korisnika, tako i produbljivanju saradnje sa postojećim. Kako su oba preduzeća odlučna da napreduju u svom poslovanju i kako je osnova ove saradnje dobra volja da međusobno doprinesemo razvoju naših preduzeća, očekujem dobre rezultate.”

Sa druge strane, direktor Teleklika Danijel Bobar, izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa kompanijom Automatikon.

“Ova saradnja doprinosi unapređenju našeg poslovanja i povećava obim naših usluga. Zajedničkim snagama ćemo raditi na postizanju dobrih rezultata, te ponuditi našim korisnicima kvalitetna, inovativna i savremena tehnološka rješenja, kreirana prema njihovim potrebama. Ovo je za nas veoma važno partnerstvo koje će, sigurni smo, rezultovati novim uspješnim projektima.”

Uspostavljanje kontrole i automatizacije u stambenim, poslovnim i industrijskim objektima predstavlja standard koji se u tehnološki razvijenim zemljama primjenjuje već nekoliko godina. Pored sigurnosnih aspekata koja navedena rješenja pružaju svojim korisnicima, značajan dio se odnosi i na olakšanu kontrolu i automatizaciju prostora u kome su ova rješenja implementirana, udaljeno putem mobilne aplikacije. Kontrola kućanskih aparata, rasvjete, temperature, vlage, industrijskih mašina samo su mali dio prednosti koja Smart Home rješenja nude.

U narednih nekoliko godina se očekuje značajno povećanje upotrebe Smart Home i IoT rješenja na našem tržištu, a procjenjuje se i da će ista postati standard u savremenim domovima i životima ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti