Tremolo ERP: Integrisano upravljanje resursima preduzeća

11.08.2021. 14:46 / Izvor: Akta.ba
Tremolo ERP: Integrisano upravljanje resursima preduzeća

Implementacija Tremolo ERP software-a omogućit će vam da skratite, ubrzate, automatizujete i optimizujete poslovne procese u vašoj kompaniji.

Proces uvođenja poslovnih programa za integrisano upravljanje resursima preduzeća (eng. Enterprise Resource Planning - ERP) je odavno poznat velikim organizacijama.

U poslednjih nekoliko godina proces digitalne transformacije, optimizacije i automatizacije poslovnih procesa postaje preduslov konkurentnosti i uopšte opstanka na tržištu malih i srednjih preduzeća. Implementacija ERP je korak koji će mnogim preduzećima pomoći da poboljšaju organizaciju i optimizuju način poslovanja.

U procentima, od ukupnog broja preduzeća, MSP sektor zauzima skoro 99%, gdje je u istom sektoru zaposleno 65% - 70% od ukupnog broja zaposlenih u Bosni i Hercegovini.

Da bi preduzeće opstalo na tržištu, potrebno je da se napravi i isporuči kvalitetan proizvod ili usluga, koji će zadovoljiti potrebe kupaca. Time se obezbjeđuju prihodi od obavljanja djelatnosti i konkurentski položaj na tržištu.

Druga funkcija je uloga menadžera, koja treba da obezbjedi funkcionisanje i razvoj preduzeća, kao dinamičkog, složenog i otvorenog sistema. Ovo podrazumijeva, između ostalog efikasno upravljanje resursima i smanjenje rashoda.

Treća funkcija je uloga inovatora. Ona se ogleda u tome da obezbjedi primjenu inovacija u poslovanju preduzeća, radi održavanja i unapređenja konkurentske pozicije na tržištu.

Četvrta, podjednako bitna funkcija se odnosi na strategijsko odlučivanje i brzinu prilagođenja preduzeća promjenama okruženja.

Usaglašavanje i ispunjenje sve četiri navedene funkcije predstavlja opšte faktore uspjeha preduzeća u dužem vremenskom periodu, bez obzira na djelatnost ili veličinu preduzeća.

Vodeći se navedenim, Tremolom tim, sastavljen od ekonomista, inženjera elektrotehnike, backend i frontend developera, kreirao je poslovni program (software u vidu web aplikacije) prilagođen poslovnim procesima i praksama na tržištu Bosne i Hercegovine.

Implementacija Tremolo ERP software-a omogućit će vam da skratite, ubrzate, automatizujete i optimizujete poslovne procese u vašoj kompaniji.

 Za više informacija, posjetite website www.tremolo.ba

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti