IUS predstavnici posjetili Univerzitet Cadiz u Španiji

31.10.2019. 11:44 / Izvor: Akta.ba
IUS predstavnici posjetili Univerzitet Cadiz u Španiji

U sklopu Erasmus + K 107 programa razmjene, profesori i administrativno osoblje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu posjetili su Cadiz Univerzitet u Španiji.

U sklopu Erasmus + K 107 programa razmjene, profesori i administrativno osoblje Internacionalnog univerziteta u Sarajevu posjetili su Cadiz Univerzitet u Španiji.

IUS predstavnici prof. dr. Vesna Suljić i prof.  Amra Ćemo, Mirsada Mehremić, pomoćnica direktora IUS Life centra, i Azra Spahić-Jasika, PR službenik, su se sastali sa akademskim i administrativnim rukovodiocima Cadiz University, koji su pokazali izuzetan interes za saradnju sa Internacionalnim univerzitetom u Sarajevu.

Domaćin i organizator ove posjete bila je Maryia Maiseyenko, zadužena za Ured za internacionalizaciju Univerizteta Cadiz.

Predstavnici IUS-a sastali su se sa prorektorom Rafaelom Bienvenidoom, dekanom Filozofsko-umjetničkog fakulteta Rafaelom Velezom, te ostalim rukovodiocima relevantnih službi ovog univerziteta.

Razgovarano je o mogućnostima saradnje u okviru programa Erasmus + K107 i drugih programa mobilnosti.

Certifikate o kompletiranju Erasmus + K 107 programa,  IUS uposlenicima dodijelio je Michel Remi, direktor Ureda za internacionalizaciju Univerziteta Cadiz.

Studenti IUS-a koji učestvuju u programima razmjene sa  Univerzitetom u Cadizu, tokom svog semestralnog boravka, imaju  priliku naučiti španski jezik, i naravno provesti vrijeme u ovom jedinstvenom Andaluzijskom gradu.

Cadiz je drevni lučki grad na jugozapadu Španije i jedan od najstarijih Evropskih gradova.

Profesori španskog jezika Univerziteta Cadiz su pokazali izuzetan interes da  ponude kurseve IUS studentima i ostalim zainteresovanim. Nadamo se da će se  ova ideja i realizirati u nekom od narednih semestara.

Univerzitet u Cadiz-u ove godine slavi 40. godišnjicu i vodećI je španski univerzitet po broju razmjena u okviru programa Erasmus + K 107.

22000 studenata pohađa ovaj univerzitet u 4 kampusa, raspoređena u 4 Andaluzijska grada.

Posjeta kolega sa Univerziteta Cadiz planirana je za april 2020. godine.

Projekti i razmjene poput ove uvrštavaju Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) u  globalnu obrazovnu zajednicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti