RS kupuje helikopter vrijedan 7,6 miliona KM

05.11.2019. 11:38 / Izvor: Akta.ba
RS kupuje helikopter vrijedan 7,6 miliona KM

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da helikopter treba da bude nov, višenamjenski i služit će za potrebe Helikopterskog servisa Republike Srpske, isključivo u civilne svrhe.

Republika Srpska kupuje helikopter vrijedan 7.692.307,74 KM bez PDV-a, saznaje poslovni portal Akta.baTender je objavio Helikopterski servis Republike Srpske.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da helikopter treba da bude nov, višenamjenski  i služit će za potrebe Helikopterskog servisa Republike Srpske, isključivo u civilne svrhe.

Helikopter će se pored prevoza putnika koristiti i za medicinsku evakuaciju, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta, evakuaciju stanovništva u svim vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda (poplave, potresi, snježni nanosi, požari i slično), transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija i druge namjene, po potrebi. Helikopter će služiti za prevoz minimalno osam  lica, i to: 6 putnika i 2 člana posade ili 7 putnika i 1 člana posade  i njihove osnovne opreme na mjesto intervencije.

"Helikopter sa svom navedenom opremom, u stanju spremnom za korištenje, mora biti dostavljen u roku od osam mjeseci od potpisivanja ugovora", piše u tenderskoj dokumentaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti