RS nabavlja helikopter: Kompanije u utrci na tenderu vrijednom 9 mil. KM

14.06.2017. 14:06 / Izvor: SRNA
RS nabavlja helikopter: Kompanije u utrci na tenderu vrijednom 9 mil. KM

Tender je raspisan 1. juna i predviđeno je da bude otvoren 45 dana.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je danas Srni da je raspisan međunarodni tender za nabavku novog helikoptera za šta su dokumentaciju dostavile renomirane kompanije.

"Tender je raspisan 1. juna i predviđeno je da bude otvoren 45 dana. Sve o nabavci helikoptera objavljeno je na sajtu Agencije za javne nabavke BiH", kaže Kusturić.

On je istakao da će nova letjelica imati dodatnu opremu i omogućiti medicinske evakuacije u daleko komplikovanijim vremenskim uslovima.

"U novom helikopteru biće mjesta i za više pripadnika specijalne policije, a imaće i dizalicu za spašavanje u vanrednim situacijama, poput poplava. Nova letjelica isključivo će biti korištena za specijalizovane letove, komplikovane medicinske evakuacije, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požara", rekao je Kusturić.

On je napomenuo da će helikopter biti upotrebljavan i za transport tereta prilikom elementarnih nepogoda.

Prijedlogom odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za nabavku helikoptera za potrebe Helikopterskog servisa predviđeno je zaduživanje do 9,4 miliona KM.

Helikopter će se, osim za službene poslove, moći koristiti i za specijalizovane letove kao što su složena medicinska evakuacija, gašenje požara i transport vatrogasaca u zone požarišta.

Bit će korišten i za evakuaciju stanovništva u vanrednim situacijama i transport tereta prilikom elementarnih nepogoda, transport i iskrcavanje specijalnog policijskog osoblja na teže dostupna područja izvan mreže komunikacija i druge namjene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti