Načelnice sedam opština iz BiH razgovarale o budućim zajedničkim projektima

12.11.2019. 09:42 / Izvor: SRNA
Načelnice sedam opština iz BiH razgovarale o budućim zajedničkim projektima

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da je ovo prvi radni sastanak na kojem će preduzeti konkretne korake u pisanju projekata.

Načelnice sedam opština iz BiH, koje su u oktobru u Strazburu potpisale sporazum o saradnji, razgovarale su jučer u Mrkonjić Gradu o budućim zajedničkim projektima iz različitih oblasti.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić rekla je novinarima da je ovo prvi radni sastanak na kojem će preduzeti konkretne korake u pisanju projekata.

"Nadam se da ćemo naći donatore za naše projekte, a oni su vezani za oblasti socijalnog prava, jačanja uloge žena u političkom životu i ekonomskog osnaživanja žena", navela je Aničićeva.

Ona kaže da načelnice na ovaj način pišu stranice istorije i da se nada da će njihova saradnja ohrabriti i druge žene da se bave politikom.

Načelnica grada Visoko Amra Babić smatra da će ovaj sastanak biti temelj buduće saradnje, te da će od toga imati koristi i žene u politici i građani.

"Smisao našeg udruživanja jeste jačanje žena i kroz politiku i kroz javni život, ali i jačanje naših lokalnih zajednica. Svojim primjerom želimo pokazati da žene mogu voditi lokalne zajednice", naglasila je Babićeva.

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović istakla je da su žene stub društva i porodice i da one imaju više senzibiliteta za probleme običnog čovjeka.

Sastanku su prisustvovale i načelnice Novog Goražda Mila Petković, Istočnog Drvara Milka Ivanković, Drvara Dušica Runić i opštine Jezero Snežana Ružičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti