Konjic se povezao s Poljskom: Sporazum o suradnji sa regijom Lazajsk

21.01.2020. 13:53 / Izvor: Akta.ba

Ovim partnerstvom će se promovirati kultura, povijest, razmjenjivati ideje i implementirati projekte za mlade ljude iz naših država.

Tokom posjete Poljskoj na incijativu Marka Pankiewicz predsjednika ''Fundacije im. Braci Solunskich-Cyryla Metodego'' i Ismaila Sehića direktora ''Bravo-Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities'' potpisano je između Općine Konjic i predstavnika regije Lazajsk nekoliko sporazuma o suradnji i memorandumu o razumijevanju.

Ovim partnerstvom će se promovirati kultura, povijest, razmjenjivati ideje i implementirati projekte za mlade ljude iz naših država, saopćeno je u ponedjeljak iz Općine Konjic.

U pismu namjere koje je potpisano 18. januara ove godine, navedena je i spremnost za suradnju na polju dobivanja vanjskih financijskih sredstava za projekte u 2020. godini.

Prilikom posjete Poljskoj pregovarano je o razmjeni učenika i profesora sa Lazajsk regijom, o novijim tehnologijama i strojevima, turističkim posjetama i slično.

Od osam Općina u Federaciji FBiH za prvi krug posjete Poljskoj odabrane su samo tri općine i to: Općina Kakanj, Općina Konjic i Općina Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti