Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera

16.02.2013. 08:05 / Izvor: eKapija.ba
Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera

Jučer je u prostorijama tehnološkog parka INTERA održan okrugli stol na temu "Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera".

Jučer je u prostorijama tehnološkog parka INTERA održan okrugli stol na temu "Jačanje konkurentnosti gospodarstva BiH kroz razvitak klastera".

Okrugli stol organizirala je Asocijacija za gospodarski razvitak - REDAH uz podršku Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta, Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GiZ) i Švedske međunarodne agencije za razvoj (Sida).

Cilj okruglog stola bio je okupiti predstavnike privatnog i javnog sektora zainteresirane za uspostavu i razvoj klastera u Hercegovini, i šire u Bosni i Hercegovini.

Na početku ovog događaja sudionicima okruglog stola obratio se Ivan Jurilj, direktor REDAH-a, toplo ih pozdravio i zahvalio na odazivu te.

U nastavku, program okruglog stola moderirao je Zrinski Pelajić, direktor tvrtke Illiricum savjetovanje i stručnjak za klastere. Pelajić je dao uvod u panel raspravu na ovu temu a govornici su bili:  Jozo Bejić, tajnik FMRPO-a, Zdenka Mesić, Ministarstvo poduzetništva i obrta RH; Velimir Bohač, klaster menadžer Grozd Plavac Mali d.o.o., Milan Šolaja, izvršni direktor Vojvodina, ICT klaster, Zoran Pekez, Project menadžer, Vojvodina, metal klaster, Šime Klarić, predsjednik udruge obiteljskih i malih hotela. Na kraju rasprave, Nevzet Sefo, voditelj odjela za poduzetništvo u REDAH-u predstavio je 5 najdinamičnijih sektora u Hercegovi, kao potencijale za razvitak klasterskih inicijativa.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici državnih i županijskih razina vlasti, predstavnici NVO-a, te gospodarstvenici iz Hercegovine.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti