Prevent Group donirao 400 zaštitnih maski za medijske djelatnike u BiH

24.03.2020. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Prevent Group donirao 400 zaštitnih maski za medijske djelatnike u BiH

Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te prate sve upute kriznih štabova.

U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike, saopćeno je iz ove grupacije.

Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te prate sve upute kriznih štabova. 

"S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH", ističu iz Preventa. 

Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnom zaštitnom opremom neophodnom za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu, te smo u kontaku sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji.

"Kako se situacija sa efektima širenja koronavirusa iz sata u sat mijenja, u stalnom smo kontaktu sa kupcima i sve druge poslovne procese prilagođavamo globalnim ekonomskim kretanjima", navodi se u saopćenju.

Inače, koncern Prevent Group donirao je 400 zaštitnih maski za novinare, snimatelje, fotoreportere i ostale medijske djelatnike u Bosni i Hercegovini, koji svakodnevno izvještavaju o pandemiji COVID-19.

Udruženje BH novinari podijelit će i distribuirati, danas i sutra, te maske određenom broju medijskih kuća u nekoliko bh. gradova, a u toku su pregovori s nevladinim organizacijama i firmama koje bi trebalo da osiguraju još 600 zaštitnih maski za uposlenike medija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti