Rješenje kompanije Grizelj: Sarajevo dobiva prvi dezinfekcioni tunel

27.03.2020. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Rješenje kompanije Grizelj: Sarajevo dobiva prvi dezinfekcioni tunel

Ovakvi dezinfekcioni tuneli mogu se montirati na ulazu u stambene zgrade, ustanove, bolnice i sve ostale objekte.

Sarajevska kompanija Grizelj sutra će u Sarajevu instalirati prvi dezinfekcioni tunel, kazao je ovo za Akta.ba direktor kompanije, Tomislav Grizelj.

"Sutra će se ispred zgrade Parlamenta BiH instalirati pvi Deznfekcioni tunel tip DT 1, namjenjen za dezinfekciju radnog osoblja i obuće posjetioca. Naša preporuka je da se instaliraju dva dezinfekciona tunela DT 2 kako bi se vršila dezinekcija kod ulaska i izlaska. Dimenzija tunela je 3 - 4 x 1 x 2,5 metara sa opremom za zamagljivanje, visokotlačnom pumpom, spremnikom za dezinfincijense od 15 dizni i internom visokotlačnom instalacijom. Potrošnja za efikasnu dezinfekciju je 30 lit./sat.", kazao je Grizelj.

Vrijeme instaliranja jednog ovakvog tunela je 24 sata.

Tuneli se postavljaju u cilju efikasne borbe sa pandemijom koronavirusa.

Ovakvi dezinfekcioni tuneli mogu se montirati na ulazu u stambene zgrade, ustanove, bolnice i sve ostale objekte.

"Naša kompanija će obezbijediti svu potrebnu opremu i Antivirin, a na kriznim štabovima je odluka gdje bi se on mogao još postaviti", kazao je Grizelj.

Podsjećamo, kompanija Grizelj proizvela je i Antivirin, tačnije sredstvo na bazi vodonik-peroksida i jona srebra koje efikasno napada viruse grupe korona.

2013. godine Ministarstvo zdravstva FBiH im je dalo odobrenje da se sredstvo pusti u promet, i dostupno je na našem tržištu.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti