Hoše komerc počastio policajce povodom Dana grada Sarajeva i Dana policije

06.04.2020. 14:03 / Izvor: Akta.ba
Hoše komerc počastio policajce povodom Dana grada Sarajeva i Dana policije

Povodom Dana grada Sarajeva i Dana policije, Hoše komerc je danas počastio tortama policajce Kantona Sarajevo

Povodom Dana grada Sarajeva i Dana policije, Hoše komerc je danas počastio tortama policajce Kantona Sarajevo u znak zahvalnosti za njihov angmažan u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona. Torte su dostavljene u MUP KS, zatim u policijske uprave na području Kantona, te u Jedinicu specijalne policije i Jedinicu za saobraćaj. 

Ovaj domaći trgovački lanac već tradicionalno svake godine  povodom Dana grada Sarajeva daruje građane. Nekada su to jabuke, a nekada kolači, i drugi simbolični pokloni. Ove godine, zbog pandemije virusa korona, u Hoše komercu su odlučili pažnju posvetiti pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, tako što su ih počastili tortama koje su napravljene u najmodernijoj tvornici slastica u BiH i regiji. 

"Osim što je 6. april Dan glavnog grada Bosne i Hercegovine, veoma nam je drago što ćemo ovom simboličnom gestom moći podijeliti radost obliježavanja i Dana policije. Tim povodom želimo se zahvaliti svim policajcima koji vrijedno rade u otežanim uvjetima pandemije virusa korona, u nastojanju da pruže prije svega sigurnost građanima našeg glavnog grada", istakli su tim povodom u Hoše komercu.

Policajci Kantona Sarajevo pokazili su i ovaj put da su na nivou zadatka, posvećeni svome poslu sa ciljem da i u teškim trenucima budu u službi čuvanja reda i mira na dobrobit svih građana Sarajeva. 

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji.

Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti