Ombudsmani za ljudska prava traže da se zaštite zaposleni u privatnom sektoru

08.05.2020. 17:18 / Izvor: SRNA
Ombudsmani za ljudska prava traže da se zaštite zaposleni u privatnom sektoru

Ombudsmani za ljudska prava BiH apeluju da nadležni povedu računa i o zaposlenima u privatnom sektoru, koji bi morali da primaju punu platu, jer nisu krivi za novonastalu epidemiološku situaciju.

Ombudsmani za ljudska prava BiH apeluju da nadležni povedu računa i o zaposlenima u privatnom sektoru, koji bi morali da primaju punu platu, jer nisu krivi za novonastalu epidemiološku situaciju, a ne da im poslodavci umanjuju ili uskraćuju primanja.

Ombudsmani BiH Ljubinko Mitrović, Jasminka Džumhur i Nives Jukić, povodom situacije u vezi sa širenjem virusa korona, pozivaju građane da se striktno pridržavaju uputstava izdatih od nadležnih organa i institucija, te smanje kretanje na nužni minimum, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove institucije.

Oni iskazuju posebnu zahvalnost zdravstvenim i socijalnim službama koje snose najveći teret odgovornosti u situaciji s kojom se trenutno suočavaju svi građani BiH.

Za vrijeme trajanja pandemije kovida-19 građani se Instituciji ombudsmana mogu obratiti poštom, e-mailom ili telefonom u vrijeme dnevnog dežurstva od ponedjeljka do petka u periodu od 9.00 do 13.00 časova /Banjaluka i Sarajevo/ i od 9.00 do 11.00 časova /Mostar, Brčko distrikt i Livno/, a brojevi su dostupni na zvaničnoj stranici ove institucije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti