"Help" donirao opremu vlaseničkom Domu zdravlјa

14.05.2020. 15:52 / Izvor: Akta.ba
'Help' donirao opremu vlaseničkom Domu zdravlјa

Saradnja između njemačke nevladine organizacije "Help" i Opštine Vlasenica započela je 2017. godine.

Predstavnik njemačke nevladine organizacije "Help" sa sjedištem u Sarajevu Darjan Bilić posjetio je danas opštinu Vlasenica i tom prilikom Domu zdravlјa uručio donaciju koja se sastoji od dezinfekcionih sredstava, zaštitinih maski, rukavica, beskontaktnog toplomjera i vizira.

Direktorica Doma zdravlјa u Vlasenici Jagoda Petrović rekla je da je ovo značajna donacija opreme koja je itekako potrebna lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, iako mjere polako jenjavaju i situacija se smiruje.

"Mi ćemo vjerovatno cijelog života morati živjeti sa mogućnošću da će se korona pojaviti i ova oprema je nešto što je veoma potrebno, s obzirom na to da su pri kraju zalihe opreme kojima raspolaže ova ustanova", istakla je direktorica Doma zdravlјa.

Zamjenik načelnika opštine Vlasenica Goran Đurić izrazio je zahvalnost organizaciji „Help" i zadovolјstvo dosadašnjom saradnjom, sa očekivanjem da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Saradnja između njemačke nevladine organizacije "Help" i Opštine Vlasenica započela je 2017. godine, a u okviru nje do sada je podržano 50 korisnika sa područja opštine Vlasenica kroz vrijedne donacije polјoprivredne opreme i mehanizacije, te opreme za preduzetnike, ukupne vrijednosti od preko 185.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti