Poplavljen tek napravljeni kružni tok na Pofalićima

20.05.2020. 16:20 / Izvor: Avaz.ba
Poplavljen tek napravljeni kružni tok na Pofalićima

Hitnom intervencijom Civilne zaštite očišćeni slivnici na novom kružnom toku na Pofalićima.

Kružni tok u sarajevskom naselju Pofalići koji je otvoren prije četiri dana nije izdržao prvu kišu.

Prilazi novoizgrađenom kružnom toku na spoju ulica Hamdije Čemerlića – Put života poplavljeni su i intervenirala je Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo. 

Uslijed obilnih padavina, nevremena i jakih udara vjetra u ulici Put života na dijelu saobraćajnice u neposrednoj blizini novoigrađenog kružnog toka došlo je do nanosa lišća, granja, blata i smeća na dva slivnika (rešetke), što je prouzrokovalo površinsko začepljenje istih i zadržavanje određene količine vode na saobraćajnici. 

"Održavanje ove kantonalne saobraćajnice u nadležnosti je Direkcije za ceste KS koja ima potpisan Ugovor sa KJKP "Rad" o redovnoj ophodnji saobraćajnica. Budući da u ovom slučaju nadležne službe nisu intervenisale na vrijeme na ovom lokalitetu, pripadnici Civilne zaštite Općine Novo Sarajevo odmah su izašli na teren, te su hitnom intervencijom očistili rešetke i saprali saobraćajnicu od nanosa, čime se voda odmah povukla.", saopćeno je iz Općine.

 

 

Na terenu je konstatirano da su odvodi uz novi kružni tok ispravni i u funkciji, te da u slučaju vremenskih nepogoda izazvanih obilnim padavinama i vjetrom na vrijeme treba intervenisati nadležna ophodnja puta, kako ne bi došlo da ovakvih neželjenih pojava u saobraćaju.

Kružni tok je napravljen kako bi se smanjila gužve, a riječ je o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kazao je da je taj kružni jedan od najvećih na području kantona, s obzirom da obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka. 

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekta je 1.500.000 KM, od čega je Općina Novo Sarajevo osigurala 700.000 KM, a Direkcija za puteve KS 800.000 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti