Firma GRIZELJ uspješno isporučila Vječni plamen 'Spomenik domovini' u Zagrebu
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma GRIZELJ uspješno isporučila Vječni plamen "Spomenik domovini" u Zagrebu

Uposlenici firme GRIZELJ uz najveće mjere predostrožnosti COVID 19 jučer su izvršili uspješno testiranje Vječnog plamena za "Spomenik domovini".

25.06.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Uposlenici firme GRIZELJ uz najveće mjere predostrožnosti COVID 19 jučer su izvršili uspješno testiranje Vječnog plamena za "Spomenik domovini" u Zagrebu na Trgu Stjepana Radića pored Lisinskog.

"Zahvaljujući znanstvenom i praktičnom iskustvu u razvoju i proizvodnji Olimpijskih vatri i Vječnih plamenova dali smo si još jednom tehničkom izazovu izradi Vječnog plamena za 'Spomenik domovini' u Zagrebu gdje već imamo instalirane Vječne plamenove ispred zgrade MUP-a raskrižje Savska -Vukovarska, Kenotaf na Mirogoju, Zid bola Mirogoj i u mnogim gradovima diljem Hrvatske i BiH", pojašnjava za Akta.ba projekt menadžer Tin Grizelj koji je sa suradnicima firme GRIZELJ realizirao cijeli projekt od izrade Vječnog plamena, do testiranja sa projektiranim parametrima i projektnom zadatku investitora.

Kako navodi, odlike vječnog plamena su brzina vjetra do 140 km/h i 24 lit. vode ili snijega po četvornom metru. 

"Kao takav, plamen je zadovoljio sve tehničke uvjete Gradske plinare Zagreb i nadzorne službe investitora", napominje Grizelj.

Vječni plamen u svojoj konfiguraciji simbolizira sunce se zrakama u tlocrtnoj perspektivi što je idejno rješenje projektnog biroa GRIZELJ uz koordinaciju sa Irenom Bešker iz firme PROMPT Zagreb. U realizaciji projekta bilo je više izvođača radova radi sveukupne kompleksnosti usuglašavanja od postojeće hortikulture, ni jedno drvo nije uklonjeno, do podzemnih instalacija i pratećih sadržaja staza i prometnica.

Autor i projektant cijelog kompleksa je prof. dr. Nenad Fabijanić, arhitekta koji je osvojio prvu nagradu na Javnom natječaju za projektno rješenje. 

Investitor projekta je Grad Zagreb.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti