Firma GRIZELJ uspješno isporučila Vječni plamen "Spomenik domovini" u Zagrebu

25.06.2020. 08:26 / Izvor: Akta.ba
Firma GRIZELJ uspješno isporučila Vječni plamen 'Spomenik domovini' u Zagrebu
OTVORI GALERIJU

Uposlenici firme GRIZELJ uz najveće mjere predostrožnosti COVID 19 jučer su izvršili uspješno testiranje Vječnog plamena za "Spomenik domovini".

Uposlenici firme GRIZELJ uz najveće mjere predostrožnosti COVID 19 jučer su izvršili uspješno testiranje Vječnog plamena za "Spomenik domovini" u Zagrebu na Trgu Stjepana Radića pored Lisinskog.

"Zahvaljujući znanstvenom i praktičnom iskustvu u razvoju i proizvodnji Olimpijskih vatri i Vječnih plamenova dali smo si još jednom tehničkom izazovu izradi Vječnog plamena za 'Spomenik domovini' u Zagrebu gdje već imamo instalirane Vječne plamenove ispred zgrade MUP-a raskrižje Savska -Vukovarska, Kenotaf na Mirogoju, Zid bola Mirogoj i u mnogim gradovima diljem Hrvatske i BiH", pojašnjava za Akta.ba projekt menadžer Tin Grizelj koji je sa suradnicima firme GRIZELJ realizirao cijeli projekt od izrade Vječnog plamena, do testiranja sa projektiranim parametrima i projektnom zadatku investitora.

Kako navodi, odlike vječnog plamena su brzina vjetra do 140 km/h i 24 lit. vode ili snijega po četvornom metru. 

"Kao takav, plamen je zadovoljio sve tehničke uvjete Gradske plinare Zagreb i nadzorne službe investitora", napominje Grizelj.

Vječni plamen u svojoj konfiguraciji simbolizira sunce se zrakama u tlocrtnoj perspektivi što je idejno rješenje projektnog biroa GRIZELJ uz koordinaciju sa Irenom Bešker iz firme PROMPT Zagreb. U realizaciji projekta bilo je više izvođača radova radi sveukupne kompleksnosti usuglašavanja od postojeće hortikulture, ni jedno drvo nije uklonjeno, do podzemnih instalacija i pratećih sadržaja staza i prometnica.

Autor i projektant cijelog kompleksa je prof. dr. Nenad Fabijanić, arhitekta koji je osvojio prvu nagradu na Javnom natječaju za projektno rješenje. 

Investitor projekta je Grad Zagreb.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti