Potpisan ugovor o kontroli vatrogasnih aparata u svim zgradama u gradu Visoko

03.07.2020. 12:35 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o kontroli vatrogasnih aparata u svim zgradama u gradu Visoko

U Visokom je potpisan ugovor između JKP "VISOKO" d.o.o. Visoko kao upravitelja i Central osiguranja d.d. Sarajevo.

U Visokom je potpisan ugovor između JKP "VISOKO" d.o.o. Visoko  kao upravitelja i  Central osiguranja d.d. Sarajevo, a koji se odnosi na finansiranje realizacije periodične kontrole vatrogasnih aparata za gašenje početnog požara u svim objektima kolektivnog stanovanja-zgradama u gradu Visoko.

Ugovor o finansiranju potpisali su Mirnes Fatić šef Službe za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata grada Visoko i Mirza Alimanović regionalni direktor Central osiguranja d.d.  Sarajevo.

Ovim Ugovorom se reguliraju međusobni odnosi i poslovna saradnja JKP "VISOKO" d.o.o. Visoko kao upravitelja i Central osiguranja d.d. Sarajevo u svrhu finansiranja izvršenja redovne periodične kontrole vatrogasnih aparata za gašenje početnog požara u svim zgradama u gradu Visoko, gdje su u prethodnom periodu postavljeni navedeni vatrogasni aparati, a sve u cilju  unapređenja preventivne zaštite od požara i djelovanju na veću bezbjednost etažnih vlasnika.

Central osiguranja d.d.  Sarajevo finansira navedene planirane radove iz Ugovora o finansiranju periodične kontrole vatrogasnih aparata za gašenje početnog požara.

Služba za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata ima za cilj u narednom periodu aktivno raditi na stvaranju i unapređenju što boljih uvjeta za ugodniji i bezbjedniji ambijent za život građana koji žive u objektima kolektivnog stanovanja-zgradama u gradu Visoko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti