Gradski prevoz u Sarajevu

Komisija PSBiH preporučila davanje saglasnosti za ratifikaciju ugovora

20.11.2023. 11:46 / Izvor: Fena
PSBiH

Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke u vezi Projekta gradskog prevoza u Sarajevu.

Na sjednici Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dato je pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratifikaciju ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke u vezi Projekta gradskog prevoza u Sarajevu.  

Također je dato pozitivno mišljenje, te Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratifikaciju  ugovora o grantu (Projekat Vodovod Visoko) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investioni grant od Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Zbog odsustva predstavnika Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Komisija je odgodila izjašnjavanje o Međunarodnom sporazumu između Evropske unije, sa jedne strane, i Bosne i Hercegovine, sa druge strane, o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije pod nazivom Program jedinstvenog tržišta.

K znanju su primljeni izvještaj sa 9. konferencije mladih parlamentaraca Interparlamentarne unije, Hanoj, od 14. do 18. septembra ove godine, te izvještaj o učešću predsjedavajuće Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma PSBiH na sastanku o Berlinskom procesu u Bundestagu SR Njemačke, 26. septembra ove godine, saopćeno je iz iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti